Λέστερ: Η μοναδική ομάδα στα… επτά κορυφαία πρωταθλήματα που δεν έχει κάνει μεταγραφή!

Αν αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του πράγματος που συζητάμε, θα καταλάβει πως είναι σχεδόν αδύνατο να ισχύει. Και όμως, είναι μία πραγματικότητα! Η Λέστερ είναι η μοναδική ομάδα της Premier League, αλλά και η μόνη στα επτά κορυφαία πρωταθλήματα, που δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία μεταγραφική κίνηση! Καμία…



Λέστερ: Η μοναδική ομάδα στα… επτά κορυφαία πρωταθλήματα που δεν έχει κάνει μεταγραφή!
Κάθε σύλλογος της Premier League έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία μεταγραφική κίνηση. Από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Λίβερπουλ, μέχρι την Μπόρνμουθ και τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Από τις ομάδες που διεκδίκησαν την Ευρώπη, μέχρι τη Νόριτς, τη Μπέρνλι και την Γουότφορντ, που πέρυσι υποβιβάστηκαν από την κορυφαία τη τάξει, κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ακόμη και οι σύλλογοι της National League που φέτος θα είναι ξανά 24, μιας και ανέβηκαν από δύο από την South League και τη North League, έχουν αποδειχθεί ενεργές στο μεταγραφικό παζάρι. Είτε αναφερόμαστε στη Ρέξαμ, είτε στην Όλνταμ, που είναι και η μοναδική ομάδα που έχει παίξει στην Premier League, αλλά πλέον αγωνίζεται στην πρώτη μη επαγγελματική κατηγορία του «Νησιού».

Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα έξι, κορυφαία πρωταθλήματα. Στην Ισπανία, την Ιταλία, την Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Όλες ήθελαν προσθαφαιρέσεις, όλες έχουν αποφασίσει να ξοδέψουν, τουλάχιστον από μία φορά, για να διαφοροποιήσουν το περσινό τους ρόστερ.

Στην λογική αυτή υπάρχει εξαίρεση. Ναι, υπάρχει, και μάλιστα εδρεύει στην Premier League. Ο λόγος για την Λέστερ. Τη μοναδική ομάδα στα επτά κορυφαία πρωταθλήματα, που ναι μεν έχει χάσει παίκτες που δεν λογίζονταν ως βασικοί, αλλά δεν έχει κάνει και κάτι για να τους αναπληρώσει.

Έχει ξοδέψει κυριολεκτικά… μηδέν, έχει αποδεσμεύσει δύο ποδοσφαιριστές (Γιακούμποβιτς, Ραμλ), άφησε τρεις ελεύθερους και έδωσε με τη μορφή δανεισμού τον Λεσαμπέλα  στην Κρου, της League Two.

Ουδείς εξ΄ αυτών δεν αντικαταστάθηκε. Πιθανώς, η διοίκηση των «αλεπούδων» θεώρησε πως δεν χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο, ώστε να είναι καλύτερη από πέρυσι. Είναι ικανοποιημένη. Πρόπερσι κατέκτησε το FA Cup, στην αρχή της επόμενης σεζόν το Community Shield, τερμάτισε 8η σε μία κακή χρονιά της και έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό του Europa Conference League.

Είναι όλα αυτά αρκετά; Προφανέστατα ναι, από την στιγμή που η Λέστερ αποτελεί όχι μόνο την ομάδα που δεν έχει προβεί σε… Here we go, αλλά και τον σύλλογο που έχει συμπεριληφθεί λιγότερο από όλους σε μεταγραφικά δημοσιεύματα.

Το ερώτημα είναι «για πόσο θα κρατήσει αυτό». Διότι θα είναι τρελό να φτάσουμε στην Deadline Day και η Λέστερ να είναι είτε ίδια με πέρυσι, είτε ζημιωμένη, αν αποχωρήσουν, όπως φημολογείται ο Κάσπερ Σμάιχελ και ο Γιούρι Τίλεμανς.

Μένει να δούμε αν αυτό θα συμβεί. Διότι αν Δανός και Βέλγος αποχωρήσουν, τότε οι πρώτες της μεταγραφές για φέτος θα είναι γεγονός. Είναι όμως αυτό μία ορθολογική προσέγγιση της καλοκαιρινής, μεταγραφικής περιόδου; Πρέπει να χάσεις για να κινηθείς να καλύψεις το κενό ή πρέπει να φροντίζεις να μην σου… λείψει ο Τίλεμανς, για παράδειγμα, αν δεν βρίσκεται στο «Κινγκ Πάουερ» τον χειμώνα;

Η Λέστερ αρκείται στο πρώτο. Τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Και εμείς αναμένουμε, πότε αυτό θα ανατραπεί και θα πάψει μία ομάδα της Premier League να αποτελεί εξαίρεση σε έναν… αναγκαίο κανόνα του ποδοσφαίρου. Αυτόν των μεταγραφών!

Δημήτρης Μανάκος