Premier League και ρεκόρ δικαιωμάτων: Ούτε φούσκα είναι, ούτε πρόκειται να σκάσει!

Μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του 1,7 δις σε ευρώ όπως το 2017 το παζάρι στην Αγγλία αυτό το καλοκαίρι, αλλά είμαστε σχεδόν στα μισά και δεν είναι λίγο αν σκεφτεί κανείς πως όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη έχουν πληγεί από την πανδημία. Εκτός από την Premier League που τη νέα σεζόν τα δικαιώματα της για τις ομάδες τηλεοπτικά, θα είναι περισσότερα από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν εκτός Βρετανίας από εντός! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Premier League και ρεκόρ δικαιωμάτων: Ούτε φούσκα είναι, ούτε πρόκειται να σκάσει!

Αυτά βλέπουν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και κοντεύουν να σκάσουν από τη ζήλεια τους. Όλος ο διακαής πόθος του Πέρεθ και του Λαπόρτα που τον ακολουθεί ως πιστός σύντροφος (αφού είναι κοινό μυστικό πως τα χρήματα για να μην σκάσει η Μπάρτσα μπήκαν στα ταμεία της από τους Αμερικανούς με τις ευλογίες του ισχυρού άντρα της Ρεάλ), είναι ο μόνιμος εκβιασμός μέσω της European Super League!

Βλέπουν τους Άγγλους να έχουν φτιάξει το πιο ισχυρό τηλεοπτικό προϊόν με την Νότιγχαμ για παράδειγμα που επέστρεψε μετά από 23 χρόνια για να διαχειρίζεται ένα μπάτζετ 230 εκατομμυρίων ευρώ από τα τηλεοπτικά, όταν η νικήτρια του UEFA Champions League Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει περίπου 136 εκατομμύρια ευρώ!

Διαφορές τεράστιες που θα διορθωθούν κατά πολύ όταν αρχίσει ο νέος κύκλος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τις αλλαγές στο Champions League το 2024 αλλά και πάλι τότε οι Άγγλοι θα έχουν φύγει ακόμα πιο μακριά στα δικά τους δικαιώματα!

Διαβάστε την συνέχεια του κομματιού στο www.bnsports.gr