Η Λέστερ έχει δεχθεί στα 15 τελευταία παιχνίδια της, τα μισά γκολ από την επική σεζόν του πρωταθλήματος!

Μπορεί η Λέστερ να κέρδισε σε δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι, κάποια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, με την Πρέστοννα διαδέχεται την Χαλ και τις «αλεπούδες» να σκοράρουν και πάλι 2+ γκολ, όμως αυτό δεν αναιρεί τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν από τη μέση και… πίσω. Μία ματιά στα 15 τελευταία τους παιχνίδια άλλωστε, επίσημα και μη, αποδεικνύεται καταλυτική, με την σεζόν του πρωταθλήματος να μπαίνει ως μέτρο σύγκρισης!



Η Λέστερ έχει δεχθεί στα 15 τελευταία παιχνίδια της, τα μισά γκολ από την επική σεζόν του πρωταθλήματος!

Κάθε πέρυσι και καλύτερα… Είναι μία φράση που χρησιμοποιείται συχνά, σε κάθε λογής συζήτηση, αλλά πιθανώς, στην περίπτωση της Λέστερ, να ισχύει στον απόλυτο βαθμό. Η σεζόν του πρωταθλήματος χρονολογείται το 2016, την επόμενη χρονιά η Λέστερ έπαιξε στο Champions League, πρόπερσι πήρε το πρώτο της FA Cup και πέρυσι, αν και έφτασε στον ημιτελικό του Europa Conference League, προδόθηκε από την ανασταλτική της λειτουργία.

Υπερβολή; Καθόλου, αν αναλογιστεί κανείς πως στην Premier League δέχθηκε συνολικά 59 γκολ και καμία άλλη ομάδα, πλην της Νιούκαστλ, που να τερμάτισε στις πρώτες 14, δεν είχε δεχθεί περισσότερα. Οι «καρακάξες» είδαν την εστία τους να παραβιάζεται σε 64 περιπτώσεις και το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς σε πέντε λιγότερες, με το ζήτημα να παραμένει άλυτο μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Κατέλαβε την 8η θέση, προσπέρασε την Μπράιτον για μόλις έναν βαθμό, αλλά αν κοιτάξει κανείς την εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας, το αμυντικό πρόβλημα της Λέστερ εξακολουθεί να υφίσταται. Εξαιρώντας το ματς με την Χαλ που επικράτησε 4-0, έχει δει την εστία της να παραβιάζεται στα δύο εναπομείναντα φιλικά που έχει δώσει, με το παιχνίδι που ολοκληρώθηκε νικηφόρα κόντρα στην Πρέστον (1-3), να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Είχε δύο διαφορετικούς σκόρερ, αλλά η Πρέστον μείωσε. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο φιλικό με την Λέουβεν, όπου η Λέστερ έχανε με 2-0 στο 12’ και με 3-2 στο 91’ (3-3 τελικό αποτέλεσμα), ενώ στην ήττα από τη Νοτς Κάουντι με 2-1, προηγήθηκε με τον Μπαρνς και δέχθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Αν κάποιος σκέφτεται πως το πρόβλημα της Λέστερ πέρυσι ήταν θέμα… σύμπτωσης, μάλλον από την στιγμή που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι. Συνολικά, στα 15 τελευταία ματς που έχει δώσει, είτε φιλικά είτε μη, η ομάδα του Ρότζερς έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 16 φορές.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του πράγματος που συζητάμε, ας συγκρίνει τον εν λόγω αριθμό με το πρωτάθλημα του 2015-16! Τότε, είχε δεχθεί συνολικά 38 γκολ. Ναι, σχεδόν τα μισά. Μπορεί λοιπόν η Λέστερ να ξανακάνει το βήμα παραπάνω σε Ευρώπη ή σε κάποια εγχώρια διοργάνωση με τέτοιους αριθμούς; Πιθανότατα όχι, αν σκεφτεί κάποιος πως η Μπέρνλι που υποβιβάστηκε, διέθετε καλύτερα νούμερα με τον Πόουπ στην εστία της!

Αναλυτικά τα τελευταία 15 ματς της Λέστερ (επίσημα και ανεπίσημα) από τον Απρίλιο και έπειτα:

Νιούκαστλ – Λέστερ 2-1

Έβερτον – Λέστερ 1-1

Λέστερ – Άστον Βίλα 0-0

Λέστερ – Ρόμα 1-1

Τότεναμ – Λέστερ 3-1

Ρόμα – Λέστερ 1-0

Λέστερ – Έβερτον 1-2

Λέστερ – Νόριτς 3-0

Γουότφορντ – Λέστερ 1-5

Τσέλσι – Λέστερ 1-1

Λέστερ – Σαουθάμπτον 4-1

Λέστερ – Νοτς Κάουντι 1-2

Λέουβεν – Λέστερ 3-3

Χαλ – Λέστερ 0-4

Πρέστον – Λέστερ 1-2

 

Δημήτρης Μανάκος