Σαν σήμερα: Η μαγική νύχτα της επιστροφής της Λίβερπουλ στην κορυφή μετά από 30 χρόνια (vids)

Έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια, η ανθρωπότητα να έρθει αντιμέτωπη με την πανδημία, να κλειστούν όλοι στα σπίτια τους, να μην γνωρίζουν πότε και πως θα τελειώσει ο εφιάλτης για την υγεία όλων, όμως, σαν σήμερα το 2020, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάνει την φιέστα για την πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 30 χρόνια!  



Σαν σήμερα: Η μαγική νύχτα της επιστροφής της Λίβερπουλ στην κορυφή μετά από 30 χρόνια (vids)

Το ματς εκείνο στο «Άνφιλντ» απέναντι στην Τσέλσι που είχε χαρίσει τον τίτλο στους «κόκκινους» μερικές μέρες νωρίτερα με το 2-1 επί της Μάντσεστερ Σίτι επρόκειτο να μείνει στην ιστορία.

Και επειδή ήταν το παιχνίδι μετά από το οποίο θα γινόταν η φιέστα για την τεράστια επιτυχία, το σκορ έφτασε στα επίπεδα του 5-3 για την αρμάδα του Κλοπ, πράγμα που έκανε ακόμα πιο δυσάρεστο το γεγονός πως δεν υπήρχε κόσμος στις εξέδρες ν' απολαύσει την αναμέτρηση.

Κανείς και τίποτα δεν ήταν ικανό να σταματήσει τη Λίβερπουλ εκείνη τη σεζόν. Ούτε καν ο κορονοϊός και τα σενάρια διακοπής του πρωταθλήματος δίχως νικητή. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ θα ολοκλήρωνε τον θρίαμβο ο κόσμος να ερχόταν ανάποδα. Και κάπως έτσι έγινε.

Για πρώτη φορά μετά από 30 έτη και με την πανδημία να έχει κάνει τον πλανήτη να... σιγήσει και τους ανθρώπους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν έξω με ασφάλεια σε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους, το κλαμπ του λιμανιού πρόσφερε τη νύχτα ευτυχίας στους οπαδούς του.

Γιατί μπορεί οι εξέδρες του Άνφιλντ να ήταν κενές, όμως, οι καρδιές του κόσμου της Λίβερπουλ ήταν γεμάτες από χαρά την οποία είχαν στερηθεί όλοι λόγω της κατάστασης με τον Covid...

 

Κώστας Ζάλιαρης