Ρενάτο Σάντσες: Κάθε καλοκαίρι… επιστρέφει στην Αγγλία και πάντα πηγαίνει αλλού! (vids)

Μάλλον η καριέρα του Ρενάτο Σάντσες είναι έντονα συνδεδεμένη με την Αγγλία. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο Πορτογάλος φαίνεται πως θα αγωνιστεί σε ομάδα της Premier League, αλλά εν τέλει καταλήγει αλλού, πέρα από τη θητεία στην Σουόνσι! Κάτι τέτοιο συμβαίνει και φέτος. «Έπαιξε» έντονα για τη Νιούκαστλ και την Άρσεναλ αλλά όλα δείχνουν πως θα ανακοινωθεί από τη Μίλαν!



 Ρενάτο Σάντσες: Κάθε καλοκαίρι… επιστρέφει στην Αγγλία και πάντα πηγαίνει αλλού! (vids)

Το καλοκαίρι του 2016 η Πορτογαλία εκπληρώνει το όνειρο των φίλων της και του… Κριστιάνο Ρονάλντο. Κατακτά το EURO, ακόμη και αν ο ηγέτης της έχει τραυματιστεί και κατορθώνει να του χαρίσει ένα τρόπαιο, που καλώς ή κακώς, δεν μπορεί να πάρει ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Ρονάλντο παίρνει κάτι με την χώρα του και στο τέλος του τουρνουά, τρεις είναι οι Πορτογάλοι που έχουν κεντρίσει όλα τα βλέμματα, πιο πολύ από οτιδήποτε. Ο σούπερ σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που τότε αγωνιζόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Έντερ, που σκόραρε το μοναδικό γκολ του τελικού και ο Ρενάτο Σάντσες.

Ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που επί της ουσίας έκανε το ξεπέταγμα του στο EURO εκείνης της χρονιάς και κέρδισε τη συμμετοχή του στην Premier League. Μεταβαίνει στο «Νησί» ως δανεικός από τη Μπάγερν Μονάχου, αλλά λίγο η μετριότητα της Σουόνσι, λίγο η δύσκολη προσαρμογή του, αποχωρεί άμεσα. Η ομάδα υποβιβάζεται, ο ίδιος δεν εντυπωσιάζει σε καμία περίπτωση με την απόδοσή του και η σχέση του με την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, λήγει άμεσα και άδοξα.

Επιστρέφει στην Γερμανία, δεν βρίσκει τον χρόνο συμμετοχής που επιθυμεί και αποφασίζει να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Ακολουθεί το επόμενο EURO και ο Πορτογάλος, που πλέον ανήκει στην Λιλ, πραγματοποιεί και πάλι ένα… φαντεζί τουρνουά.

Οι ντρίμπλες του στο 2-2 με την Γαλλία και η ηγετική του εμφάνιση στο ματς του αποκλεισμού από το Βέλγιο εντυπωσιάζουν και η πόρτα της Premier League, φαίνεται πως ανοίγει και πάλι!

Αυτομάτως, η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ συμπεριλαμβάνονται στα δημοσιεύματα της απόκτησής του, όμως ο ίδιος δεν δείχνει να πρόθυμος να βιαστεί ξανά για το επόμενο βήμα. Μην ξεχνάμε πως βρίσκεται στο 24ο έτος της ζωής του, πράγμα που σημαίνει πως ακόμη ωριμάζει ποδοσφαιρικά. Έχει διαλέξει την Λιλ, παίρνει πρωτάθλημα και δικαιώνεται!

Με την αγορά της Νιούκαστλ από τους Σαουδάραβες, ο Ρενάτο Σάντσες γίνεται ο νούμερο 1 στόχος των νέων ιδιοκτητών. Τον θέλουν, τον διεκδικούν, αλλά δεν μπορούν να τον πείσουν, διότι εκείνη την περίοδο, οι «καρακάξες» βρίσκονταν στην τελευταία θέση, έχοντας ξεκινήσει μάλιστα με 0/14, με την παραμονή να μοιάζει με… βουνό.

Μένει στην Γαλλία. Αποφασίζει να μην αλλάξει ομάδα, ελπίζοντας πως το καλοκαίρι θα του παρουσιαστεί καλύτερη ευκαιρία. Ακούγεται ξανά στα ρεπορτάζ της Άρσεναλ και της Νιούκαστλ, η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά επιλέγει τη Μίλαν. Την πρωταθλήτρια Ιταλίας, που όπως και να έχει, θα συμμετέχει ξανά στο επόμενο Champions League.

Το deja – vu του Ρενάτο Σάντσες είναι γεγονός. Ακόμη ένα καλοκαίρι ήταν το επίκεντρο και για ακόμη μία μεταγραφική περίοδο, επέστρεφε στο «Νησί». Και τελικά, όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι στο Μιλάνο…

Δημήτρης Μανάκος