Με συμβόλαιο... επίδειξης ισχύος στην Τσέλσι ο Στέρλινγκ

Ο Τοντ Μπόελι θέλει να κάνει δυναμική είσοδο στην Πρέμιερ Λιγκ μετά την αγορά των μετοχών της Τσέλσι και το συμβόλαιο με το οποίο οι «μπλε» έδωσαν τα χέρια με τον Ραχίμ Στέρλινγκ κατατάσσουν τον Άγγλο επιθετικό ανάμεσα στους πιο καλά αμειβόμενους της Πρέμιερ Λιγκ αυτή τη στιγμή.  



Με συμβόλαιο... επίδειξης ισχύος στην Τσέλσι ο Στέρλινγκ

Από τη Λίβερπουλ στη Σίτι και τώρα στην Τσέλσι, εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί το deal και οι Πρωταθλητές λάβουν τα 45 εκατομμύρια λίρες από τους Λονδρέζους ώστε ο Στέρλινγκ να πάρει το δρόμο για το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Έχοντας γράψει ιστορία με τη φανέλα της Σίτι όταν αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και ν' αφήσει τη Λίβερπουλ, στην οποία ήταν τότε πριν από χρόνια ένας φέρελπις, ο Άγγλος ξέρει ότι αποχωρεί από το Μάντσεστερ έχοντας αριθμούς που τον κάνουν υπερήφανο για όσα πέτυχε.

 

 

Με συμμετοχή σε 225 γκολ σε 337 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ως «πολίτης», αλλά με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην τον έχει τόσο πολύ πλέον ανάμεσα στις βασικές του επιλογές, ο Ραχίμ Στέρλινγκ κατάφερε να γίνει βασικός μεταγραφικός στόχος του Τόμας Τούχελ στη νέα εποχή της Τσέλσι με τον Μπόελι στην ιδιοκτησία.

 

 

Ο Αμπράμοβιτς αποτελεί παρελθόν και με τη βούλα, ο πρόεδρος, Μπρους Μπακ, θα παραμείνει σε μια θέση τιμής ένεκεν και η Μαρίνα Γκρανόβσκαϊα βοηθάει όσο μπορεί στις μεταγραφές μέχρι να πάρει τον απόλυτο έλεγχο αρχικά το νέο αφεντικό κι έπειτα ο νέος τεχνικός διευθυντής που θα προσληφθεί.

Ο Στέρλινγκ, λοιπόν, συμφώνησε με την Τσέλσι για συμβόλαιο που θα του αποφέρει 300.000 λίρες την εβδομάδα και αμέσως μπαίνει στη λίστα με τους πιο καλά αμειβόμενους παίκτες της Πρέμιερ Λιγκ. Στη νέα του ομάδα, θα είναι εκείνος με το καλύτερο συμβόλαιο αυτή τη στιγμή, έχοντας καταφέρει να πάρει το καλύτερο δυνατό και ν' αναγκάσει τους ανθρώπους του λονδρέζικου κλαμπ να «ανέβουν» στα επίπεδα που εκείνος ζητούσε.

Η Σίτι τον αφήνει – αφού το deal μοιάζει απόλυτα εφικτό και παρουσιάζεται πλέον από σύσσωμο τον αγγλικό Τύπο ως θέμα που θα λυθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο – έχοντας βάλει στόχο το φετινό καλοκαίρι να εξασφαλίσει 100 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις των Γκαμπριέλ Ζεσούς και Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Βραζιλιάνος μετακινήθηκε κι αυτός στην πρωτεύουσα με 60 εκατομύρια που έδωσε η Άρσεναλ, ενώ, ο Άγγλος θα φοράει τα μπλε με το κόστος της μεταγραφής του να φτάνει στα 45 εκατομμύρια. Η ομάδα του Πεπ βγήκε κερδισμένη, αφού έβαλε έναν στόχο και τον πέτυχε, έστω κι αν ένα κομμάτι των συμφωνηθέντων ποσών αφορά μπόνους...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης