Ο Μπέργκβαϊν θα ξεχαστεί από την Τότεναμ, αλλά… ποτέ τα γκολ του στην ανατροπή με την Λέστερ! (vids)

Μπορεί η παρουσία του Στίβεν Μπέργκβαϊν στην Τότεναμ να πέρασε απαρατήρητη, μιας και ο Ολλανδός δεν σκόραρε όσο θα περίμεναν οι Λονδρέζοι, όμως δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος εκείνα τα δύο γκολ τον Ιανουάριο, στο «Κινγκ Πάουερ», απέναντι στη Λέστερ!



Ο Μπέργκβαϊν θα ξεχαστεί από την Τότεναμ, αλλά… ποτέ τα γκολ του στην ανατροπή με την Λέστερ! (vids)

Ήταν σχεδόν δεδομένο, μόλις ακούστηκαν οι πρώτες φήμες για την επιστροφή του Στίβεν Μπέργκβαϊν στην Ολλανδία, για λογαριασμό του Άγιαξ, πως πιθανότατα θα αληθεύουν.

Ο ίδιος δεν προσαρμόστηκε ποτέ επί της ουσίας στις συνθήκες της Premier League, ο αριθμός των γκολ του ήταν περιορισμένος και τα 8 γκολ με τις 10 ασίστ σε 83 ματς, το δίχως άλλο χαρακτηρίζονται… φτωχά.

Ωστόσο, ακόμη και αν η διετία παραμονής του στο Βόρειο Λονδίνο δεν ήταν ποτέ αυτοί που θα ανέμεναν πολλοί, υπάρχει ένα βράδυ που όλοι θα θυμούνται εξαιτίας του Μπέργκβαϊν.

Ποιο είναι αυτό; Το ματς στα μέσα Ιανουαρίου απέναντι στην Λέστερ, στο «Κινγκ Πάουερ», όπου οι «αλεπούδες» προηγούνταν στο 93’ με 2-1 και 120 δευτερόλεπτα αργότερα, έχασαν κυριολεκτικά το ματς!

 

Ο Ολλανδός ισοφάρισε σε 2-2, ο Τίλεμανς έκανε λάθος με το που έγινε η σέντρα και η Τότεναμ πανηγύρισε με το δεύτερό του γκολ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μία από τις πιο επικές της νίκες στην ιστορία της στην Premier League.

Το 3-2 ήταν γεγονός, ο Μπέργκβαϊν δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνα τα δευτερόλεπτα και οι φίλοι των «spurs» μπορούν να πουν πως του «χρωστούν» εν μέρει τη συμμετοχή στο ερχόμενο Champions League.

 

Εκείνο το βράδυ του εξασφάλισε μερικά λεπτά συμμετοχής παραπάνω στην Τότεναμ, αλλά μέχρι εκεί. Ο Άγιαξ μπήκε στην διεκδίκησή του και η περίοδος στο Βόρειο Λονδίνο έλαβε τέλος, τουλάχιστον για μία πενταετία!

Σε λίγο καιρό, ελάχιστοι θα θυμούνται την παρουσία του στην Τότεναμ, αλλά ποτέ δεν θα ξεχάσουν το βράδυ της 19ης Ιανουάριου! Τότε, που όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου, είδαν την Τότεναμ να «δραπετεύει» με τη νίκη από το «Κινγκ Πάουερ», στα πιο επικά δευτερόλεπτα της περσινής χρονιάς!

Δημήτρης Μανάκος