Η Ομοσπονδία «έριξε» άκυρο σε πρόταση 150 εκατ. για την αναδιαμόρφωση της WSL, προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο!

Πρόταση 150 εκατομμυρίων λιρών για την πλήρη αναδιαμόρφωση της Women's Super League απέρριψε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο στη Λίγκα των γυναικών...



Η Ομοσπονδία «έριξε» άκυρο σε πρόταση 150 εκατ. για την αναδιαμόρφωση της WSL, προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο!

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Πρωταθλήτρια Τσέλσι, αλλά και η Μάντσεστερ Σίτι έδειξαν ενδιαφέρον για την πρόταση που θα άλλαζε το σκηνικό στο γυναικείο πρωτάθλημα και θα έδινε πολύ μεγαλύτερη «εξουσία» στα κλαμπ για τον τρόπο λειτουργίας και τις αποφάσεις. 

Εφόσον το πρότζεκτ προχωρούσε, η Women's Super League θα γινόταν κάτι παρόμοιο με την Premier των ανδρών, ωστόσο, η FA ήταν αρνητική. 

Τα 150 εκατομμύρια λίρες που προσφέρθηκαν θα μοιράζονταν ανάμεσα στις 12 ομάδες της WSL και θα έπρεπε να επενδυθούν στο κομμάτι του Management, των εγκαταστάσεων και της εξέλιξης των αθλητριών. 

Τα χρήματα θα μπορούσαν να αλλάξουν σε τεράστιο βαθμό το οικονομικό κομμάτι της WSL, ωστόσο, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι ανάλογα με την πορεία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο φετινό Euro, το γυναικείο ποδόσφαιρο μπορεί να εξοικονομήσει πολλά από τις μελλοντικές χορηγίες και την προβολή...

Κώστας Ζάλιαρης