Ριτσάρλισον: Η υπέροχη κίνηση προς τους φτωχούς συντοπίτες του όταν πήρε καλά ρούχα και παπούτσια...

Ο Ριτσάρλισον έχει δείξει και στο πρόσφατο παρελθόν πόσο τιμά και σέβεται τους συνανθρώπους του που εργάζονται σκληρά για να έχουν τα βασικά στο σπίτι τους, δωρίζοντας σε κάθε ευκαιρία τη φανέλα του μετά τα ματς. Πριν από αρκετά χρόνια είχε κάνει μια παρόμοια, υπέροχη κίνηση, την οποία δεν ήθελε να εκμυστηρευτεί ούτε στους συμπαίκτες του...  



Ριτσάρλισον: Η υπέροχη κίνηση προς τους φτωχούς συντοπίτες του όταν πήρε καλά ρούχα και παπούτσια...

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποχώρησε από την Έβερτον και έγινε η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Τότεναμ με τα 60 εκατομμύρια λίρες που διέθεσαν οι Λονδρέζοι το φετινό καλοκαίρι για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Ριτσάρλισον δούλεψε πολύ για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ουδείς γνωρίζει αν μικρότερος έκανε όνειρα για μια τόσο ακριβή μετακίνηση σε κάποια ομάδα, όμως, φροντίζει κάθε φορά να σκέφτεται πως πέρα από το ποδόσφαιρο και τα χρήματα, υπάρχουν γύρω του οι συνάνθρωποί του που δεν βιώνουν ευκολίες στην καθημερινότητά τους...

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν ακόμα βρισκόταν τότε στην Αμέρικα Μινέιρο στο Μπέλο Οριζόντε, ο Ριτσάρλισον παρέλαβε για πρώτη φορά είδη ρουχισμού και καλά ποδοσφαιρικά παπούτσια από την Nike. Φανέλες και ρούχα προπόνησης, αθλητικά καθημερινά παπούτσια και πολλά πράγματα που θα τον βοηθούσαν καθημερινά. Ολοκαίνουργια και φυσικά, πολύ φανταχτερά όλα.

Αμέσως, ο ποδοσφαιριστής έβαλε όλα τα δικά του ρούχα σε μια βαλίτσα και έφυγε για λίγο από το προπονητικό κέντρο της ομάδας του δίχως να το γνωρίζει κανείς. Επισκέφθηκε σημείο στο οποίο βρίσκονταν άποροι άνθρωποι και τους βοήθησε, παραδίδοντας τα ρούχα του και την βαλίτσα με την οποία τα είχε μεταφέρει.

Όταν επέστρεψε στις εγκαταστάσεις της Αμέρικα Μινέιρο, πέρασαν ώρες για να πει στους συμπαίκτες του τι είχε κάνει, αφού δεν ήθελε να υπερηφανεύεται, ούτε να διατυμπανίζει τέτοιες κινήσεις που για εκείνον ήταν τρομερά σημαντικές για τους γύρω του κι όχι για να κερδίζει χειροκρότημα.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης