Σαν σήμερα: Η υπογραφή του Μπεγερίν με την Άρσεναλ και η πεποίθηση πως «θα γίνει το καλύτερο δεξί μπακ στον πλανήτη»! (vids)

Ήταν 4 Ιουλίου του 2013 όταν ο Έκτορ Μπεγιερίν υπέγραφε επί της ουσίας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ, με την «σφραγίδα» του Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός διαβεβαίωνε πως το μέλλον του θα ανήκει στους «κανονιέρηδες» και ο Ισπανός μπακ αποτελούσε και… επίσημα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του «Νησιού». Άλλος ένας που κάποια στιγμή άκουσε πως θα γίνει ο… καλύτερος στην θέση του.



Σαν σήμερα: Η υπογραφή του Μπεγερίν με την Άρσεναλ και η πεποίθηση πως «θα γίνει το καλύτερο δεξί μπακ στον πλανήτη»! (vids)

Απίστευτα γρήγορος. Εξαιρετικός επιθετικά, αλλά με τεράστια περιθώρια βελτίωσης αμυντικά. Η εκρηκτικότητά του όμως τον έκανε να καλύπτει τα κενά του. Προφανώς και αναφερόμαστε στον Χεκτόρ Μπεγιερίν.

Σε εκείνο το νεαρό παιδί που το καλοκαίρι του 2011 θα πήγαινε στην Άρσεναλ από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και δύο χρόνια αργότερα, θα έπειθε άπαντες πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλα τα προσόντα για να πάει ένα βήμα παρακάτω την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Ισπανός υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, έχοντας πλέον ενηλικιωθεί και δύο χρόνια μετά, αφού έχει «ψηθεί» με τη δεύτερη ομάδα των «κανονιέρηδων», ο Αρσέν Βενγκέρ του δίνει την ευκαιρία του.

Ο «μικρός», όχι μόνο παίζει στην Premier League, αλλά αγωνίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό του 50% στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Άρσεναλ σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Σκοράρει δύο φορές, βρίσκει δίχτυα απέναντι στην Λίβερπουλ στο «Έμιρεϊτς», καταγράφει μία ασίστ και ορισμένες απίστευτες επεμβάσεις προ κενής εστίας και δημιουργεί την αίσθηση πως η Άρσεναλ βρήκε επιτέλους έναν δεξιό μπακ που αρμόζει στον τρόπο παιχνιδιού της.

 

Μέχρι και την αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ από τον σύλλογο, ο Μπεγερίν είναι βασικός και αναντικατάστατος, παίζοντας τουλάχιστον 33+ παιχνίδια στην Premier League κάθε σεζόν. Από εκεί και μετά όμως, ξεκινά η κατηφόρα.

Η αγωνιστική εικόνα της Άρσεναλ αλλάζει προς το χειρότερο, όταν ο Αλσατός είπε «αντίο» και όσοι αποτελούσαν δική του επιλογή, επηρεάζονται στο μέγιστο βαθμό! Μέσα σε αυτούς και ο Μπεγερίν, που δεν έλαβε ποτέ την εμπιστοσύνη που θα ήθελε ούτε από τον Έμερι, ούτε από τον Μικέλ Αρτέτα και πριν από ένα χρόνο αποφάσισε πως το καλύτερο για αυτόν θα ήταν να επιστρέψει στην Ισπανία.

Μεταβαίνει στην χώρα του, ξεχωρίζει και πάλι, δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του, αλλά η Μπέτις αδυνατεί να πληρώσει την Άρσεναλ για να τον κρατήσει στο ρόστερ της. Στο τέλος της σεζόν, λυγίζει μέσα στο γήπεδο. Βάζει τα κλάματα, δηλώνει οπαδός της Κυπελλούχου Ισπανίας και βλέπει σαν… βουνό την επιστροφή στο Βόρειο Λονδίνο.

Μόλις… χθες, πάτησε ξανά το πόδι του στο «Νησί», με το μέλλον του στην Άρσεναλ να φαντάζει αβέβαιο. Ποιος θα το φανταζόταν πως το 18άχρονο παιδί που υπέγραφε πολυετές συμβόλαιο με την Άρσεναλ στις 4 Ιουλίου του 2013, εν τέλει θα εξελισσόταν σε… αγκάθι;

Κανένας! «Το νέο, καλύτερο δεξί μπακ του κόσμου», πλέον βρίσκεται πίσω στην ιεραρχία από τον Τακεχίρο Τομιγιάσου και τον Σέντρικ Σοάρες. Ίσως κάτι έκανε λάθος. Ίσως δεν φταίει μόνο αυτός. Αλλά όπως και να έχει, η πρόβλεψη απέτυχε και χαμένοι στην υπόθεση είναι τόσο η Άρσεναλ, όσο και ο ίδιος ο Μπεγερίν!

Δημήτρης Μανάκος