Έτσι ήταν το σωστό: Ο Φαραώ για πάντα στο «Άνφιλντ» (vids)

Τη στιγμή που δεν το περίμενε κανείς και ο Μοχάμεντ Σαλάχ απολαμβάνει τις διακοπές του, βρήκε χρόνο να υπογράψει το νέο συμβόλαιο και να βάλει τέλος στο σήριαλ. Ο ποδοσφαιριστής με τον οποίο η Λίβερπουλ διένυσε όλη τη διαδρομή μέχρι την κάθε κορυφή που διεκδίκησε και κατέκτησε, θα παραμείνει στο «Άνφιλντ» για πάντα, αφού δεν γινόταν να βγάλει αυτή τη φανέλα και ν' αφήσει αυτό τον κόσμο δίχως τον Αιγύπτιο ήρωά του...  



Έτσι ήταν το σωστό: Ο Φαραώ για πάντα στο «Άνφιλντ» (vids)

Κάθε οπαδός έχει να θυμάται και από κάτι διαφορετικό απότον «Φαραώ». Είναι ενδεικτικό το βίντεο που έφτιαξε η Λίβερπουλ για την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του, όπου κάθε υποστηρικτής του κλαμπ αναφέρει και από ένα γκολ, από μια στιγμή που του έμεινε αξέχαστη.

Όλες μαζί, αποτυπώνουν όσα έχει προσφέρει αυτός ο ποδοσφαιριστής στο κλαμπ του λιμανιού και πόσα σκαλοπάτια έχει ανεβάσει την ομάδα στην τρομερή και ιστορική εποχή της θητείας του Γιούργκεν Κλοπ στην άκρη του πάγκου...

 

 

Το σήριαλ έλαβε τέλος με τον καλύτερο τρόπο. Με τον Μοχάμεντ Σαλάχ να διαβάζει στο κινητό του τηλέφωνο όσα γράφονται καθημερινά για εκείνον στα διάφορα δημοσιεύματα, αλλά και στις διάφορες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Γελάει. Χαλαρώνει. Βάζει τη φανέλα με τον αριθμό «11» και δηλώνει ορθά – κοφτά: «Salah Stays»! Και κάπως έτσι η 1η του Ιούλη του 2022 έγινε μια μέρα ευτυχίας για τον κόσμο της Λίβερπουλ...

 

 

Ακόμα κι αν δεν ήρθε το φετινό quadruple, το αίσθημα της χαράς για την επίτευξη των στόχων στο Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας δεν μειώθηκε. Από εκείνο τον χαμένο και γεμάτο δάκρυα τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2018 στο Κίεβο, ο Σαλάχ και η Λίβερπουλ μεγάλωσαν. Ωρίμασαν μαζί. Αποφάσισαν ότι αυτό το συναίσθημα δεν θα το βίωναν ξανά. Όχι τουλάχιστον άμεσα. Και πως η αμέσως επόμενη φορά θα είχε τους «κόκκινους» ως θριαμβευτές στο φινάλε του μεγάλου τελικού.

Και δεν ήρθε μονάχα η ευρωπαϊκή κούπα. Ήρθε και το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα από 30 χρόνια. Ήρθε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Ήρθαν και φέτος άλλα δυο τρόπαια. Και αυτή η Λίβερπουλ είναι σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, αφού μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι σαν δύο άγρια θηρία που μάχονται κάθε σεζόν για να ακουμπήσουν το τρόπαιο.

 

 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν ξεκάθαρος για το μέλλον του. Ακόμα κι αν η νέα σεζόν ήταν η τελευταία του, ακόμα κι αν τελικά δεν μπορούσε να βρεθεί λύση για να συνεχίσει το δρόμο του μαζί με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, θα παρέμενε απόλυτα πιστός στον σύλλογο. Στην κόκκινη φανέλα. Στο Kop που τραγουδάει για εκείνον. Στους συμπαίκτες του που είναι η δεύτερη οικογένειά του.

Και ποιος αφήνει τόσο εύκολα το «Άνφιλντ»; Ανανέωσε ο Κλοπ, ανανέωσε και ο Σαλάχ. Κι ας έφυγε ο Μανέ. Αποκτήθηκε ο Νούνιες. Κι ας αποχωρεί κατά καιρούς κόσμος. Η Λίβερπουλ δείχνει με τις κινήσεις της πως η φιλοδοξία και η όρεξη για επιτυχίες είναι δυο στοιχεία που βρίσκονται σε ανεξάντλητα επίπεδα στην ομάδα.

 

 

Ο Σαλάχ έμεινε εκεί που αγαπάει και τον αγαπούν. Το έκανε με όλη την καρδιά του. Ήθελε να δει επιβράβευση από το κλαμπ. Αυτό είναι σίγουρο, κατανοητό, απόλυτα σεβαστό. Αν τα ποσά που σκεφτόταν και που πρότεινε στο αρχικό στάδιο ήταν τόσο απαγορευτικά, ίσως και να μην το μάθουμε με ακρίβεια ποτέ. Παρ' όλα αυτά, επαγγελματίας είναι και ήθελε να δει από την Λίβερπουλ πως εκτιμά όλα όσα της προσφέρει. Πως στο «Άνφιλντ» θέλουν πράγματι να μην τον χάσουν με τίποτα. Μόνο που πέρα από τους αριθμούς στο συμβόλαιο, αυτή η υπόθεση είχε και αρκετό συναίσθημα. Και αυτό στο τέλος μίλησε από κάθε πλευρά.

Εκεί που δεν το περίμενε κανείς. Εκεί που όλοι πίστευαν πως οι τελευταίες επαφές ήταν πριν από την έλευση του νέου έτους. Εκεί που τα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Λίβερπουλ ίσως και να σκεφτόταν να τον παραχωρήσει το φετινό καλοκαίρι αν δεν υπέγραφε, προκειμένου να μη χαθεί κάποια μεγάλη προσφορά από «μνηστήρα» που θα εμφανιζόταν. Ο «Φαραώ» χαζεύοντας την πισίνα και απολαμβάνοντας τον καλοκαιρινό ήλιο, είχε έτοιμη την απάντηση. Έβαλε την κόκκινη φανέλα. Και με αυτή θα συνεχίσει μέχρι και το 2025!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης