Η Τότεναμ πήρε πολλά σε επτά μήνες από τον Κόντε και οι εξαιρετικές μεταγραφές της έχουν… ιταλική σφραγίδα!

Ο Αντόνιο Κόντε έχει πλάνο και η Τότεναμ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να το υλοποιήσει. Οι μεταγραφικές της κινήσεις είναι εξαιρετικές και αν ολοκληρωθεί και η προσθήκη με τον Λενγκλέ, τότε θα μιλάμε για ένα υπέροχο καλοκαίρι για τους φίλους των «spurs» που αποκτούν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν πως θα είναι ανταγωνιστικοί και φέτος! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Η Τότεναμ πήρε πολλά σε επτά μήνες από τον Κόντε και οι εξαιρετικές μεταγραφές της έχουν… ιταλική σφραγίδα!

Πέρυσι, τέτοια εποχή, η Τότεναμ δεν μπήκε στην διαδικασία να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις μεταγραφικές της κινήσεις, αλλά έστρεψε την προσοχή της στο ζήτημα της παραμονής του Χάρι Κέιν στο Βόρειο Λονδίνο. Ο πρώτος παίκτης σε γκολ και ασίστ στην σεζόν, ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και να μεταβεί στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Ντάνιελ Λίβι «μπλόκαρε» την επιθυμία του και όταν ο Κέιν παρέμεινε, η Τότεναμ αναγκάστηκε να κινηθεί βιαστικά για να καλύψει τα κενά της.

Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν που πέρασε όμως, το κλίμα στην ομάδα είναι διαφορετικό. Ο Κέιν μοιάζει ικανοποιημένος από την στιγμή που θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League, μετά την κατάληψη της 4ης θέσης, ο Σον έχει ανανεώσει, ο Κουλουσέφσκι έμεινε, όντας απόλυτα ευχαριστημένος και όλοι οι υπόλοιποι δεν εκδήλωσαν τάσεις φυγής.

Συνεπώς, ο μαέστρος αυτής της… ηρεμίας που κατακλύζει την δεδομένη χρονική στιγμή τους «spurs», Αντόνιο Κόντε, είχε την δυνατότητα να καταρτίσει δίχως… θόρυβο το μεταγραφικό πλάνο του καλοκαιριού. Στους επτά μήνες που βρέθηκε στον πάγκο της Τότεναμ, αντιλήφθηκε τα κενά της και αναλογικά με τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, μπήκε στην διαδικασία να τα «καλύψει».

Πρώτη καλή μεταγραφή; Ο Ιβές Μπισούμα από την Μπράιτον. Ένας ποδοσφαιριστής με πολύ καλά χαρακτηριστικά, συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα και ένας από τους λόγους που οι «γλάροι» τερμάτισαν στην 9η θέση, που αποτελεί και την καλύτερη στην ιστορία τους.

Ο Μπισούμα ήταν βασικός και πλέον, έχοντας απαλλαχθεί από τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, μπορεί απερίσπαστος να συνεχίσει να βελτιώνεται, υπό τις οδηγίες του Αντόνιο Κόντε. Η συμφωνία έκλεισε με 30 εκατομμύρια λίρες, η Μπράιτον είπε το «ναι» και η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της είναι γεγονός.

Όπως και η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Τότεναμ, καθώς μετά τον Εντομπελέ, οι Λονδρέζοι κατάφεραν να αποσπάσουν και την υπογραφή του Ριτσάρλισον από την Έβερτον! Οι συζητήσεις είχαν μεγάλη διάρκεια, αλλά η επιθυμία του Βραζιλιάνου να αφήσει τα «ζαχαρωτά», φαίνεται πως διαδραμάτισε κομβικό ρόλο και κόστισε… 50 εκατομμύρια λίρες.

Ο λόγος για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση στον νυν προπονητή του, στη μεταξύ τους αναμέτρηση, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ριτσάρλισον δεν έχασε… σχεδόν κεφαλιά, κόντρα στην Τότεναμ, στην «βαριά» ήττα της Έβερτον με 5-0 στο Λονδίνο!

Μετά τον Μπισούμα και τον Ριτσάρλισον, φαίνεται πως θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας του Κοντέ και ο Λενγκλέ, ως δανεικός από την Μπαρτσελόνα, την ώρα που οι συμφωνίες με τους Φόρστερ και Πέρισιτς, επί της ουσίας δεν κόστισαν τίποτα.

Ο Πέρισιτς έλυσε το συμβόλαιό του με την Ίντερ και υπέγραψε, γνωρίζοντας τις ικανότητες του Αντόνιο Κόντε και ο Φόρστερ, έκανε επιτέλους το βήμα παραπάνω, και τα βρήκε με την Τότεναμ, αποδεχόμενος φυσικά πως θα είναι πίσω από τον Ούγκο Γιορίς στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων.

Πιθανότατα, αν η συμφωνία με τον Λενγκλέ οριστικοποιηθεί, η μεταγραφική σεζόν για την Τότεναμ τελειώνει εδώ. Ένα εξαιρετικό καλοκαίρι από πλευράς διαπραγματεύσεων, που δίνει το δικαίωμα στους φίλους της ομάδας να πιστεύουν πως θα παρευρεθούν και στο επόμενο Champions League, διεκδικώντας και κάποιο Κύπελλο εντός συνόρων.

Όλα αυτά ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021. Τότε που ο Αντόνιο Κόντε έγινε κάτοικος Λονδίνου. Η υπογραφή του έφερε αισιοδοξία, αυτή έφερε νίκες, οι νίκες την… τετράδα και το Champions League ηχηρές μεταγραφικές εξελίξεις. Ο Ιταλός είναι ήδη… νικητής στην Τότεναμ και η επόμενη σεζόν αναμένεται με ιδιαίτερη προσμονή από τους φίλους της ομάδας!