Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Μουντιάλ του Κατάρ, φτάνει και στην Πρέμιερ από το 2023! (vid)

Απόλυτα πρωτόγνωρο το φετινό Μουντιάλ καθώς θα έχει και ημιαυτόματο σύστημα για τα οφσάιντ, μετά από την απόφαση που λήφθηκε ώστε να διεξαχθεί χειμώνα στο Κατάρ! Η FIFA γνωστοποίησε πως θα ισχύσει κανονικά ο νέος κανονισμός για να εντοπίζονται οι εκτεθειμένοι παίκτες...  Και στην Πρέμιερ από τη σεζόν 2023-2024 η συγκεκριμένη τεχνολογία! 



Με ημιαυτόματο οφσάιντ το Μουντιάλ του Κατάρ, φτάνει και στην Πρέμιερ από το 2023! (vid)

Η νέα τεχνολογική μέθοδος που εισάγεται στο ποδόσφαιρο από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και μετά, θα εφαρμοστεί μέσω συγκεκριμένων αισθητήτων που θα βρίσκονται εσωτερικά στη μπάλα, αλλά και με τη χρήση 12 καμερών που θα υπάρχουν στο γήπεδο για να εξετάζουν τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών. 

Αμέσως το σήμα θα αποστέλλεται στον VAR και θα βλέπει στην οθόνη του αν υπήρξε οφσάιντ ή όχι σε δύσκολες φάσεις. 

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, ανέφερε πως αυτό το μέτρο θα βοηθήσει τους ρέφερι ν' αποφασίζουν πολύ πιο γρήγορα, μειώνοντας το χρόνο για την σημαντική απόφαση από τα 70 δευτερόλεπτα στα 20-25. 

Ένα 3D γράφημα θα εμφανίζεται αμέσως μετά την υπόδειξη, τόσο στις οθόνες του γηπέδου, όσο και στις τηλεοράσεις για τους φιλάθλους ώστε να καταλάβουν γιατί πάρθηκε η κάθε απόφαση. 

Ο ορισμός «ημιαυτόματο» τοποθετείται γιατί και πάλι ο VAR και ο διαιτητής θα έχουν τον τελευταίο λόγο, αλλά θα έχουν περισσότερη βοήθεια συγκριτικά με τις γραμμές που έχουν προκαλέσει σχόλια και αμφιβολίες. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης