Η Τσέλσι παίρνει τεράστια βοήθεια για τα γκολ με Ραφίνια (vid)

Συγκριτικά με τους ποδοσφαιριστές που ανάμεσα στα πιο βασικά καθήκοντά τους είχαν και το σκοράρισμα στην Τσέλσι, ο Ραφίνια έχει να επιδείξει πολύ καλύτερα στοιχεία στο κομμάτι της συνεισφοράς στο σκοράρισμα σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.  



Η Τσέλσι παίρνει τεράστια βοήθεια για τα γκολ με Ραφίνια (vid)

Τα δεδομένα είναι τέτοια που έχουμε να κάνουμε με έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνιζόταν στην Λιντς, ήταν πολυτέλεια για την ομάδα των Μπιέλσα/Μαρτς, δεν υπήρχε η δυνατότητα του τεράστιου rotation που μπορούσε να κάνει ο Τούχελ κι έτσι έπρεπε να υπερβαίνει τα όριά του για να βοηθήσει στην επιβίωση των «παγωνιών».

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές των «μπλε» θα μπορούσαν να έχουν κάνει πολλά περισσότερα πράγματα, τα οποία όμως δεν κατάφεραν. Η αναλογία των αγώνων πρωταθλήματος με την συμμετοχή τους στα γκολ (είτε με σκοράρισμα, είτε με ασίστ) αποτυπώνει το αρνητικό πρόσημο που θα έβαζε κανείς, ξέχωρα από την επιτυχία που έκανε το 2021 η Τσέλσι με το Τσάμπιονς Λιγκ, την πορεία μέχρι την ευρωπαϊκή κούπα, αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Ο Ραφίνια στην Λιντς είχε συμμετοχή σε 29 τέρματα σε 67 αναμετρήσεις πρωταθλήματος, με τον Κρίστιαν Πούλισικ να είναι ο πιο... κοντινός του, έχοντας παίξει ρόλο σε 27 γκολ σε 74 ματς της Πρέμιερ. Ο Captain America, βέβαια, δεν είχε μόνιμα το όνομά του στην αρχική 11άδα της Τσέλσι, όπως συνέβαινε με τον Βραζιλιάνο επιθετικό των «παγωνιών», ωστόσο, ο Αμερικανός παραμένει ένα από τα πολυτιμότερα «εργαλεία» των «μπλε» αυτή τη στιγμή και είναι ο λόγος που δεν παραχωρείται παρά τις προσπάθειες της Γιουβέντους.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης