Μιναμίνο: Το αξέχαστο γκολ με την Λέστερ και τα λόγια του Κλοπ (vid)

Ο Τακούμι Μιναμίνο αποχώρησε από τη Λίβερπουλ έπειτα από 2,5 χρόνια, ο Κλοπ έκανε λόγο για ένα παιδί που είχε απίστευτη νοοτροπία και ο Ιάπωνας ανάμεσα στα υπόλοιπα για τα οποία θα μνημονεύεται, θα έχει πάντα και το καθοριστικό γκολ με την Λέστερ στο Λιγκ Καπ...  



Μιναμίνο: Το αξέχαστο γκολ με την Λέστερ και τα λόγια του Κλοπ (vid)

Ο Τακούμι Μιναμίνο μπορεί να μην αποτέλεσε ποτέ βασική επιλογή του Kloppo στους «κόκκινους» στο χρόνο της παρουσίας του στο κλαμπ του λιμανιού.

Ωστόσο, κάθε φορά φρόντιζε να προσφέρει όποτε και για όσο του το ζητούσε ο προπονητής του.

Μια από αυτές τις φορές, εμφανίστηκε τη στιγμή που η ομάδα του το είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ και με απίστευτη ψυχραιμία είχε σκοράρει απέναντι στην Λέστερ στο 90' + 5' για το 3-3 της κανονικής διάρκειας του ματς για το Λιγκ Καπ, τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ο «Τάκι» ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στ' αποδυτήρια της Λίβερπουλ και ένα από τα πιο ήσυχα παιδιά. Μάλιστα, όταν οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το Λιγκ Καπ στον τελικό με την Τσέλσι, ο Τσιμίκας του έδωσε το τρόπαιο και οι Φαν Ντάικ, Χέντερσον και Φαμπίνιο ξεσήκωσαν τον κόσμο ώστε να μείνει αξέχαστη η στιγμή στον Ιάπωνα ποδοσφαιριστή.

Η Μονακό τον έκανε πλέον δικό της για να ενισχύσει την επίθεση και ο Γιούργκεν Κλοπ αποχωρίστηκε ακόμα έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο είχε να πει τα καλύτερα...

«Μας έκανε καλύτερους καθημερινά, όχι μονάχα στα ματς, αλλά και με την συμπεριφορά του. Είχε απίστευτη νοοτροπία και πνεύμα νικητή» είπε ο Γερμανός κόουτς για τον ποδοσφαιριστή που με την κόκκινη φανέλα είχε 55 εμφανίσεις, 14 τέρματα, 3 ασίστ, στέφθηκε Πρωταθλητής το 2020 και πανηγύρισε το Λιγκ Καπ και το Κύπελλο του 2022.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης