Ο ρόλος των φουλ μπακ της Πρέμιερ σε σχέση με τα γεμίσματα και το «κουτί» (pic)

Ένα τρομερά ενδιαφέρον γράφημα αποδεικνύει πως, πόσο και που ακριβώς κινούνται οι φουλ μπακ της Πρέμιερ Λιγκ σε σχέση με την μεγάλη περιοχή των αντιπάλων. Ποιοι πατούν περισσότερο στο «κουτί» και ποιοι στέλνουν περισσότερες μπάλες ανά 90λεπτο...  Ο ρόλος των φουλ μπακ της Πρέμιερ σε σχέση με τα γεμίσματα και το «κουτί» (pic)

Οι Αλεξάντερ – Άρνολντ, Άντι Ρίμπερτσον και Ρις Τζέιμς συμμετέχουν στο συγκεκριμένο στατιστικό από αγγλικής εκπροσώπησης, μαζί με τους Φιλίπ Κόστιτς και Ντένζελ Ντάμφρις από Άιντραχτ και Ίντερ αντίστοιχα.

Ο ΤΑΑ της Λίβερπουλ καταφέρνει να στέλνει τις περισσότερες μπάλες στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας και ικανοποιητικό αριθμό δικών του επαφών μέσα στο «κουτί».

Πιο χαμηλά σε μεταβιβάσεις ο κολλητός του, «Ρόμπο», που μοιράζει επαφές, πάσες και γεμίσματα μαζί και με τον Ρις Τζέιμς της Τσέλσι.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Ντένζελ Ντάμφρις που φροντίζει να έχει πολλές επαφές με τη μπάλα στην περιοχή σε αντίθεση με τις φορές που επιλέγει να ψάξει συμπαίκτη του στα όρια που επιτρέπεται να πιάσει τη μπάλα ο αντίπαλος πορτιέρε.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης