Από την Σίτι στην Άρσεναλ: Ένα δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί ξανά μετά από 39 χρόνια για χάρη του Ζεσούς!

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς θα γίνει μόλις ο πρώτος παίκτης μετά τον Τάμι Κάρσον, το 1983, που κάνει το δρομολόγιο από την Σίτι στην Άρσεναλ, αντίθετα με τις μεταγραφές των «πολιτών» που συνέλλεξαν 9 παίκτες από τους «κανονιέρηδες» μέχρι και σήμερα.



Από την Σίτι στην Άρσεναλ: Ένα δρομολόγιο που θα πραγματοποιηθεί ξανά μετά από 39 χρόνια για χάρη του Ζεσούς!

Τελειωμένη πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του Γκαμπριέλ Ζεσούς στην Άρσεναλ, με τον επιθετικό των «πολιτών» να αναχωρεί από το Έτιχαντ έπειτα από 5 χρόνια στο σύλλογο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός ήθελε να βρει μία ομάδα στην οποία θα υπολογίζετε ως η πρώτη επιλογή για την αιχμή της επίθεσης και οι «κανονιέρηδες» είναι διατεθειμένοι να του δώσουν αυτή την ευκαιρία.

Ωστόσο, το δρομολόγιο με προορισμό το Βόρειο Λονδίνο είναι κάτι που δεν μοιάζει συνηθισμένο για έναν παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, ο 25χρονος επιθετικός από το Σάο Πάολο θα γίνει μόλις ο πρώτος παίκτης που θα μεταγραφεί στην Άρσεναλ από τους «σίτιζενς» εδώ και 39 ολόκληρα χρόνια.

Τελευταίος που έκανε το ίδιο δρομολόγιο ήταν ο Τόμι Κάτον, τον Δεκέμβριο του 1983, χωρίς ωστόσο, το εγχείρημά του να κρίνεται επιτυχημένο. Ο Άγγλος διεθνής στόπερ αγωνίστηκε μόλις 95 παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες» προτού χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα από τον νεαρό Τόνι Άνταμς.

Αντίθετα, η Σίτι έχει πραγματοποιήσει 9 μεταγραφές από την Σίτι, από το 1989 μέχρι και σήμερα, με αρκετά μεγάλα ονόματα να καταφθάνουν στο Έτιχαντ έχοντας φορέσει πρώτα την φανέλα με το κανόνι. Από τον Ντέβιντ Σίμαν και τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, στον Κόλο Τουρέ και τον Σαμίρ Νασρί, παίκτες με μεγάλο βιογραφικό σαγηνεύτηκαν από τους «πολίτες» και έκαναν το δρομολόγιο από το Βόρειο Λονδίνο στο Μάντσεστερ.

Αναλυτικά οι μεταγραφές της Σίτι από την Άρσεναλ:

Μπακαρί Σανιά (2014)

Σαμίρ Νασρί (2011)

Γκάελ Κλισί (2011)

Κόλο Τουρέ (2009)

Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (2009)

Ντέιβιντ Σίμαν (2003)

Πολ Ντίκοφ (1996)

Έντι ΜακΓκόλντριγκ (1996)

Νίαλ Κουίν (1989)

Στράτος Μαρίνος