Η Άρσεναλ βρήκε το κομμάτι που της έλειπε με τον Ζεσούς, αφήνοντας πίσω της το δίδυμο «Όμπα – Λάκα»!

Μία πολύ σημαντική μεταγραφή είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Άρσεναλ, η οποία τα έχει βρει σε όλα με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και αναμένεται να καταστήσει επίσημη τη συμφωνία της μαζί του. Ο Βραζιλιάνος είναι ικανός να ξαναφέρει το εύκολο γκολ στο «Έμιρεϊτς» και να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ των… δύο πρώτων χρόνων στο Βόρειο Λονδίνο, δίνοντας τέλος και στην εποχή «Όμπα – Λάκα»! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Άρσεναλ βρήκε το κομμάτι που της έλειπε με τον Ζεσούς, αφήνοντας πίσω της το δίδυμο «Όμπα – Λάκα»!

Η «μάχη» για τον Γκαμπριέλ Ζεσούς ήταν σκληρή. Το Λονδίνο κόπηκε στη… μέση και αυτή την φορά όχι εντός γηπέδου. Η Άρσεναλ ήταν αποφασισμένη να αγοράσει τον Γκαμπριέλ Ζεσούς, αλλά η Τότεναμ προσπάθησε να μπει «σφήνα» τις τελευταίες ημέρες και να πετύχει μία μεγάλη μεταγραφική νίκη απέναντι στη μισητή αντίπαλό της.

Ωστόσο, ναι μεν είχε το δέλεαρ του Champions League για τον Βραζιλιάνο, αλλά η παρουσία του Χάρι Κέιν στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σον να τον πλαισιώνει, δεν της έδινε την δυνατότητα να εγγυηθεί θέση βασικού στον Ζεσούς.

Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος της αποχώρησής του από το «Έτιχαντ» και τη Μάντσεστερ Σίτι. Έφτασε στα 25, δεν μπορεί να συμβιβάζεται πλέον με την θέση του αναπληρωματικού και η μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ το είχε καταστήσει σχεδόν δεδομένο. Ζήτησε να φύγει, οι «πολίτες» τον κοστολογούσαν με σχεδόν 50 εκατομμύρια και η Άρσεναλ έμοιαζε διατεθειμένη να κάνει την υπέρβαση.

Πλέον, έχουμε οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και οι «κανονιέρηδες», μετά την ανακοίνωση του Φάμπιο Βιέιρα, φέρνουν στο «Έμιρεϊτς» έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, που δόμησε το παιχνίδι του πάνω στην φιλοσοφία του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Μία φιλοσοφία που θέλει τον βασικό του επιθετικό να μην περιορίζεται μόνο στο «κουτί», αλλά να βγαίνει εκτός περιοχής, να δημιουργεί χώρους και να μοιράζει ακόμη και τελικές πάσες για όσους τον πλαισιώνουν.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα θα μπορούσε λοιπόν να υποστηρίξει ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και στην Άρσεναλ, με ειδοποιό διαφορά πως ναι μεν θα έχει συμμετοχή σε γκολ και ασίστ, αλλά θα σκοράρει πολύ περισσότερο από τους Λακαζέτ και Ενκέτια, που πράγματι βοήθησαν πέρυσι, αλλά πέτυχαν αθροιστικά, μονοψήφιο αριθμό τερμάτων.

Επί της ουσίας λοιπόν, ο Ζεσούς δίνει ξανά το εύκολο γκολ στην Άρσεναλ. Μία δυνατότητα που ο Μικέλ Αρτέτα δεν είχε την τύχη να απολαύσει στο διάστημα παρουσίας του στον πάγκο των Λονδρέζων, μιας και δεν τα βρήκε ποτέ με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, εξαιρώντας την κατάκτηση του FA Cup, του Community Shield και τις πρώτες αγωνιστικές προ τριετίας.

Η ανανέωση συμβολαίου του Γκαμπονέζου και η τοποθέτησή του στο αριστερό φτερό της επίθεσης δεν ευνόησαν στην συνύπαρξη με τον Ισπανό προπονητή και κάπως έτσι ο Αρτέτα, δεν είδε ποτέ τον Ομπαμεγιάνγκ στα καλά του, να δίνει λύσεις.

Η διοίκηση της Άρσεναλ όμως τον στηρίζει και τον ενισχύει με έναν εξαιρετικό επιθετικό που πετυχαίνει σίγουρα 13+ γκολ σε κάθε χρονιά!

Το ρεκόρ συμμετοχών του Ζεσούς σε μία χρονιά στην Premier League είναι οι 34 την χρονιά 2019-20. Τότε δηλαδή που η ομάδα του έχασε τον τίτλο από την Λίβερπουλ, την σεζόν που οι «κόκκινοι» συγκέντρωσαν 99 βαθμούς, με 22 νίκες στα 24 πρώτα τους παιχνίδια.

Εκεί ο Ζεσούς έλαβε τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής του από κάθε άλλη χρονιά σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ φέτος, όπως και κατά μέσο όρο από την άφιξή του και έπειτα, χρησιμοποιήθηκε σε 29 ματς!

Όσον αφορά τα γκολ του, η χειρότερη επίδοσή του στα 38 ματς της χρονιάς, είναι τα 7 γκολ. Στην πρώτη του σεζόν στο Μάντσεστερ, όπου ναι μεν εγκλιματίστηκε γρήγορα, αλλά από την άλλη έπαιξε μόλις 10 παιχνίδια. Τα 7 γκολ του λοιπόν σε συνδυασμό με τις 4 ασίστ του, μόνο εξαιρετικό νούμερο μπορεί να θεωρηθεί.

Διότι από εκεί και πέρα, η αγωνιστική του ανέλιξη είναι τεράστια. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχει ούτε μία σεζόν από το 2017 και έπειτα, που ο Ζεσούς έχει σημειώσει λιγότερα από 13 γκολ αθροιστικά σε όλες τις διοργανώσεις. Να τις πάρουμε μία προς μία;

2017-18: 17

2018-19: 21

2019-20: 23

2021-22: 13

Κάπως έτσι, γίνεται αντιληπτό πως ο Γκαμπριέλ Ζεσούς αλλάζει και βελτιώνει τον τρόπο παιχνιδιού της Άρσεναλ. Δεν μιλάμε για έναν παίκτη – συνώνυμο του γκολ, αλλά για κάποιον που κάνει πολλά και συμφέρει. Τον πρώτο στην εποχή του Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο των «κανονιέρηδων», με στόχο την επιστροφή της ομάδας στο Champions League μετά από επτά χρόνια, δίνοντας τέλος στην εποχή «Όμπα – Λάκα»!