Λόρεν Χεμπ: Το διαμάντι της εθνικής Αγγλίας είναι έτοιμο να τα «σπάσει» στο Euro!

Η επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι προέρχεται από ακόμη μία εξαιρετική χρονιά στην Womens Super League και ενόψει του Eurο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όπλα της Σαρίνα Γουίγκμαν στον δρόμο για το Γουέμπλεϊ.



Λόρεν Χεμπ: Το διαμάντι της εθνικής Αγγλίας είναι έτοιμο να τα «σπάσει» στο Euro!

Η Αγγλία βάζει τα καλά της για δεύτερο σερί καλοκαίρι αφού σε λίγες ημέρες ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών που θα πραγματοποιηθεί σε 8 πόλεις και 10 διαφορετικά γήπεδα.

Η εθνική Αγγλίας μπαίνει στο τουρνουά ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και η αλήθεια είναι ότι έχει την συνταγή της επιτυχίας με την Σαρίνα Γουίγκμαν να βρίσκεται στον πάγκο της. Στο τελευταίο Euro που μία ομάδα ήταν οικοδεσπότης και είχε την Ολλανδή τεχνικό στον πάγκο της, είχε καταφέρει να φτάσει μέχρι και την κορυφή της Ευρώπης.

Ωστόσο, μόνο αυτό δεν είναι αρκετό για να καταφέρει κανείς να ανταγωνιστεί τις υπερδυνάμεις των Ισπανών, των Γερμανών και των Ολλανδών. Βέβαια, αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί τους αγγλόφιλους, καθώς το ρόστερ διαθέτει παίκτριες με μεγάλη ποιότητα που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Μία εξ αυτών είναι το διαμάντι της Μάντσεστερ Σίτι, Λόρεν Χεμπ. Μόλις στα 21 της χρόνια, η Αγγλίδα εξτρέμ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία των «πολιτών» κάτι που αποδεικνύεται και από την σεζόν την οποία πραγματοποίησε. Με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας της ενώ κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά το βραβείο της καλύτερης νεαρής παίκτριας της Λίγκας, αριθμός ρεκόρ για το γυναικείο ποδόσφαιρο.

 

 

Αγωνιζόμενη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, η Χεμπ είναι μία παίκτρια που αρέσκεται να τρέχει πάνω στα αντίπαλα μπακ και να τα προσπερνάει με περίσσια άνεση, χρησιμοποιώντας τόσο την ταχύτητά της όσο και την ικανότητά της με την μπάλα στα πόδια.

 

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, δεν φοβάται να κρατήσει την μπάλα και να την κουβαλήσει για αρκετά μέτρα είτε πάνω στην γραμμή του πλαγίου είτε ξεκινώντας από πιο χαμηλά για να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που συνήθως αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα σε λιγότερο ποιοτικούς αντιπάλους.

Μάλιστα, αναδείχθηκε πρώτη στην δημιουργία ευκαιριών μετά από «κουβάλημα» της μπάλας με 29 ευκαιρίες, 16 περισσότερες από την επιθετικό της Άρσεναλ, Μπεθ Μιντ, που βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

Μόλις στα 21 της χρόνια, η Χεμπ παίρνει μέρος στο πρώτο της μεγάλο τουρνουά με τις «lionesses», ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να διαφοροποιήσει το γεγονός πως θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου και θα αποτελέσει μία από τις παίκτριες-κλειδιά της Σαρίνα Γουίγκμαν στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο παιχνίδι για τα κορίτσια της Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στην Αυστρία, στην αναμέτρηση που θα ανοίξει την αυλαία της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Στράτος Μαρίνος