«Είσαι ένας άλλος Πογκμπά με την Γαλλία και την Γιουβέντους»: Η ώρα του Γάλλου να δικαιώσει τον Ραϊόλα! (vids)

Μόνο η ανακοίνωση εκκρεμεί για την επιστροφή του Πολ Πογκμπά στην Γιουβέντους! Ο Γάλλος αποχώρησε και επίσημα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η αίσθηση που άφησε με το… αντίο του στο «Όλντ Τράφορντ» είναι πως κάτι δεν έδεσε ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο ίδιος δεν βρήκε τον εαυτό του στο «Νησί», η ομάδα… έχασε 70 εκατομμύρια και πολύτιμο χρόνο και μένει να δούμε αν η δήλωση του Μίνο Ραϊόλα για τον Πογκμπά, θα αποδειχθεί… προφητική!



«Είσαι ένας άλλος Πογκμπά με την Γαλλία και την Γιουβέντους»: Η ώρα του Γάλλου να δικαιώσει τον Ραϊόλα! (vids)

Λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, ο Μίνο Ραϊόλα είχε τοποθετηθεί δημόσια για την κατάσταση που επικρατούσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Πολ Πογκμπά. Δίχως να μπει στην διαδικασία να δικαιολογήσει ή να ψέξει κάποιον από τις δύο πλευρές, είχε πει πως δεν μπορεί να αντιληφθεί τον λόγο που ο ποδοσφαιριστής που εκπροσωπεί, δεν βρήκε ποτέ τον εαυτό του στο «Όλντ Τράφορντ».

«Είσαι ένας διαφορετικός παίκτης όταν παίζεις με την Γαλλία. Το ίδιο συνέβαινε και με την φανέλα της Γιουβέντους. Είναι ανεξήγητο αυτό που συμβαίνει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Και πράγματι έτσι είναι. Διότι όταν οι «κόκκινοι διάβολοι» αποφάσιζαν να δαπανήσουν 70 εκατομμύρια, το καλοκαίρι του 2016, για έναν από τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο, η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως ο Γάλλος θα αποτελέσει και τον ηγέτη του νέου του συλλόγου.

Εν τέλει, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ούτε καν στην καλύτερή του σεζόν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποια ήταν αυτή; Την σεζόν 2018-19, όπου ολόκληρη η ομάδα παραπατούσε και τερμάτισε στην 6η θέση, πίσω από την Άρσεναλ, αλλά ο ίδιος «άγγιξε» το double double σε γκολ και ασίστ.

Πανηγύρισε 13 φορές, μοίρασε 9 τελικές πάσες, αλλά η μετριότητα του συνόλου, δεν του επέτρεψε να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο στο «Όλντ Τράφορντ». Από εκεί και μετά, επήλθε η κατάρρευση, με ορισμένες απλώς, φαντεζί εκλάμψεις.

Η κυκλοθυμικότητα στην απόδοση του Πογκμπά άλλωστε, έκανε την εμφάνισή της, ακριβώς την επόμενη χρονιά. Μετά την καλύτερή του σεζόν με την Γιουνάιτεντ, έκανε την… χειρότερη.

Τελείωσε την σεζόν 2019-20 με ένα γκολ και μόλις τέσσερις ασίστ, έχοντας αγωνιστεί μόλις σε 16 αναμετρήσεις, για πρώτη φορά στην καριέρα του, μετά από την πρώτη του αποχώρηση από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κάπου εκεί, το γυαλί είχε αρχίσει να ραγίζει, αλλά η έλευση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πιθανολογούσαν πολλοί πως θα τον αφυπνίσει. Ούτε ο Νορβηγός κατάφερε όμως να αλλάξει το σκηνικό.

Τον είδε να μοιράζει υπό τις οδηγίες του πέντε ασίστ στα δύο πρώτα, περσινά ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τις τέσσερις εκ των οποίων στην πρεμιέρα κόντρα στην Λιντς, αλλά εν τέλει, χάθηκε και πάλι.

Ολοκλήρωσε την σεζόν με συμμετοχή σε 10 μόλις γκολ, την στιγμή που μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά, είχε επίδραση στα… μισά! Είχαμε πλέον φτάσει στο τέλος της εποχής του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το αντίο ήρθε επίσημα πριν από μερικές εβδομάδες και αισίως ο Γάλλος δείχνει να τα έχει βρει σε όλα με την Γιουβέντους, για να επιστρέψει στο Τορίνο. Εκεί όπου λατρεύτηκε, εκεί όπου κάθε του πάσα γινόταν και viral, εκεί όπου μία ασίστ σαν αυτή στον Λίνγκαρντ, στην Premier League που μας πέρασε, θα μνημονευόταν για περίπου 30 ημέρες.

Ο ποδοσφαιριστής δήλωσε στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για χάρη του πως πρόκειται για την πιο κρίσιμη απόφαση στην καριέρα του! Ή τώρα ή ποτέ ειπώνεται χαρακτηριστικά. Και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Μένει να δούμε αν ο Πογκμπά θα δικαιώσει τον Μίνο Ραϊόλα και θα αποδείξει πως το πρόβλημα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν ο ίδιος, αλλά ο… ίδιος ο οργανισμός. Κανείς δεν μπορεί να εκλογικεύσει μία τέτοια κατάσταση. Όπως και την αίσθηση που υπάρχει, πως ο Πογκμπά όντως θα βρει τον εαυτό του στην Γιουβέντους και άπαντες θα αναρωτιόμαστε, τι δεν πήγε καλά στα έξι χρόνια της… πανάκριβης παρουσίας του στο «Όλντ Τράφορντ»!

Δημήτρης Μανάκος