Πέντε χρόνια Σαλάχ στη Λίβερπουλ: Ο «Φαραώ» που έκανε το Άνφιλντ έναν... ναό που τον λατρεύει (vids)

Κομμάτι της κόκκινης ιστορίας. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν ποτέ από τη Λίβερπουλ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ γιορτάζει πέντε χρόνια από την ημέρα που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Λίβερπουλ, το «Άνφιλντ» θα τον ευγνωμονεί αιώνια για όσα του πρόσφερε και το England365.gr γράφει για τον «Φαραώ» που έγινε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στο κλαμπ του λιμανιού.   



Πέντε χρόνια Σαλάχ στη Λίβερπουλ: Ο «Φαραώ» που έκανε το Άνφιλντ έναν... ναό που τον λατρεύει (vids)

Ένα και μόνο στοιχείο αρκεί για να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικός, σταθερός και συνεπής είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ για τη Λίβερπουλ πέρα από τα γκολ που... υπόσχεται κάθε φορά στον προπονητή του και τον κόσμο. Εξαιρώντας τις περιόδους του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής όπου απουσιάζει με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έχει απουσιάσει μόλις σε τρεις περιπτώσεις από την αποστολή του Γιούργκεν Κλοπ! Και η μια εξ αυτών ήταν όταν είχε νοσήσει με Covid-19!

O «Φαραώ» έχει αποδειχθεί ως μια από τις καλύτερες μεταγραφές στα χρονικά των «κόκκινων» και συνεπώς, είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Kloppo στην εποχή όπου κατάφερε να κάνει την Λίβερπουλ ομάδα που «χτυπάει» και κατακτά κάθε τίτλο.

Κορυφαίος ποδοσφαιριστής από την Ένωση Επαγγελματιών παικτών για φέτος, κορυφαίος και από τους Συντάκτες ποδοσφαίρου, κορυφαίος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ, κορυφαίος σε ασίστ, κορυφαίος... γενικά.

 

 

Οι «κόκκινοι» ξέρουν ότι θα τον έχουν μαζί τους, πιστό, να βοηθάει, να σκοράρει, να «σερβίρει» και να κυνηγάει τίτλους για τη νέα σεζόν, με το θέμα του συμβολαίου του ακόμα να βρίσκεται παντελώς στον «αέρα».

Μια μέρα μετά τις πρώτες φωτογραφίες του Σαντιό Μανέ με τη φανέλα της Μπάγερν, έρχεται η επέτειος των 5 ετών από τη στιγμή που ο Σαλάχ έβαλε υπογραφή στο πρώτο του συμφωνητικό με τη Λίβερπουλ και κάπως... εξισορροπείται η συναισθηματική κατάσταση των οπαδών της ομάδας.

Μέχρι και σήμερα μετράει 254 εμφανίσεις, 156 γκολ, 58 ασίστ και 6 τρόπαια με την κόκκινη φανέλα. Έχει γράψει ιστορία. Είναι ο «Φαραώ» που κάνει το «Άνφιλντ» να... τραντάζεται από τους πανηγυρισμούς στα γκολ του. Ο άνθρωπος που είχε φωνάξει «Θα το πάρουμε» πίσω στον Ιανουάριο του 2020, με το γκολ στο φινάλε απέναντι στην Γιουνάιτεντ και το ατελείωτο πάρτι στις εξέδρες.

 

Ήταν ο άνθρωπος που στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2018 έκλαψε για τον τραυματισμό και την ήττα, αλλά πήρε την εκδίκησή του μια χρονιά αργότερα στην Μαδρίτη απέναντι στην Τότεναμ. Και μέχρι το 2022, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει κάτι τίτλο τον οποίο διεκδίκησε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ. Ακόμα κι αν φέτος ήρθε ακόμα μια απογοήτευση με το ονειρικό quadruple που δεν έμεινε... στα μισά, ο Σαλάχ έχει τεράστια όρεξη και για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ξέρει ότι δεν θα υπάρχει πλέον ο Μανέ κοντά του, έχοντας μετρήσει μαζί με τον Σενεγαλέζο και τον Ρομπέρτο Φιρμίνο 338 τέρματα στην τριπλέτα που έφτιαξαν από το 2017!

 

 

Είναι ο κορυφαίος Αφρικανός σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ο κορυφαίος γκολτζής της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει κατακτήσει συνολικά τρεις φορές το Golden Boot του πρωταθλήματος και έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ (είτε με σκοράρισμα είτε με δημιουργία) από κάθε άλλον συμπαίκτη του στα πέντε χρόνια που προσφέρει τις υπηρεσίες του στους «κόκκινους». Τσέλσι, Σίτι, Γιουνάιτεντ και λοιπές αντίπαλοι των φετινών Κυπελλούχων, τον έχουν δει να τους κάνει αδιανόητες ζημιές και να σκοράρει αδιαλείπτως. Και θα είναι παρών και τη νέα σεζόν. Και... βλέπουμε!

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης