Ουρουγουανοί και Λίβερπουλ - Νούνιες ο… 3ος!

Ο Ντάργουιν Νούνιες είναι το νεότερο και το τελευταίο μέλος από την Ουρουγουάη που (θα) αγωνίζεται με τα «κόκκινα» της Λίβερπουλ, μετά τους Λούις Σουάρες και Σεμπάστιαν Κόατες. 



Ουρουγουανοί και Λίβερπουλ - Νούνιες ο… 3ος!

Λίβερπουλ και Ουρουγουάη μέρος 3ο! Ο 22άχρονος επιθετικός αγοράστηκε από τους «reds» έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπενφίκα για να καλύψει το κενό του Σαντιό Μανέ, ο οποίος εκτός απροόπτου θα μεταγραφεί στην Μπάγερν Μονάχου του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, μετά από περίπου έξι χρόνια παρουσίας στο «¶νφιλντ». 

Όμως, πριν γίνει ο τελευταίος κάτοικος Λίβερπουλ από την χώρα της Λατινικής Αμερικής, πέρασαν δύο ακόμα παίχτες φορώντας το «Liverbird» στο στήθος. 

Ο λόγος για τον γνωστό σε όλους Λούις Σουάρες, που έγραψε ιστορία στο «Νησί», σκοράροντας συνολικά 82 γκολ και μοιράζοντας 46 ασίστ σε 133 αγώνες. Μάλιστα, το 2013/14 έφτασε την ομάδα του ένα βήμα μακριά από την πολυπόθητη κατάκτηση της Premier League, αλλά η «αυτοκτονία» στο «Σέλχαρστ Παρκ» και το γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ με την Τσέλσι έσβησαν κάθε πιθανό «όνειρο». Ενώ και ο κεντρικός αμυντικός και αρχηγός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σεμπάστιαν Κόατες, έχει αγωνιστεί συνολικά 24 φορές, βρίσκοντας δίχτυα κι όλας, τις δύο από αυτές.

Κάπως έτσι λοιπόν, με τις απαιτήσεις ακόμα πιο υψηλές, έρχεται ο Νούνιες, με παρέμβαση ενός ακόμα ποδοσφαιριστή από την Ουρουγουάη που αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Premier League, τον Έντινσον Καβάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να χαράξει την δική του πορεία στο Μέρσεϊσαϊντ και να προσθέσει στο έργο του Γιούργκεν Κλοπ ένα «καθαρόαιμο» σέντερ φορ που ίσως να της έλειπε για να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην… τελειότητα. 

Φοίβος Πεφάνης