Η χειρότερη ήττα στην ιστορία της Αγγλίας επαληθεύεται από τους αριθμούς της! (vid)

Η Αγγλία γνώρισε την ήττα με 4-0 στο Μολινό απέναντι στην Ουγγαρία, την πιο βαριά στην ιστορία της στα εντός έδρας παιχνίδια από το 1928, παρέμεινε χωρίς νίκη στους ομίλους του Nations League και στον πάτο της βαθμολογίας μετρώντας μόλις 2 ισοπαλίες απέναντι σε Γερμανία και Ιταλία.



Η χειρότερη ήττα στην ιστορία της Αγγλίας επαληθεύεται από τους αριθμούς της! (vid)

Όλα έγιναν λάθος για την Αγγλία από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, με τους παίκτες να μοιάζουν αποπροσανατολισμένοι και οι αυτοματισμοί της ομάδας να αγνοούνται. Μία… Sunday League ενδεκάδα εμφανίστηκε στο Μολινό και γνώρισε βαριά ήττα από την καλοστημένη Ουγγαρία του Μάρκο Ρόσι.

Το τελικό 4-0 δεν είναι απλά ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για τα «τρία λιοντάρια», αφού αφενός έρχεται στην έδρα τους και αφετέρου από μία ομάδα κατώτερης ποιότητας, αλλά είναι  το χειρότερο μετά την ήττα τους με 5-1 από την Σκωτία, τον Μάρτιο του 1928, 94 χρόνια πριν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αυτή είναι η πρώτη φορά σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική ιστορία αυτού του έθνους που δέχεται τέσσερα τέρματα στην έδρα του χωρίς να έχει καταφέρει να «απαντήσει» ούτε μία.

Μέσα σε όλα αυτά, οι Ούγγροι, που ήταν και η τελευταία ομάδα που είχε σκοράρει 4+ γκολ στα «τρία λιοντάρια», στην νίκη τους με 6-3 τον Νοέμβριο του 1953 στο Γουέμπλεϊ, κατάφεραν να «ρίξουν» ξανά «ντόρτια» πραγματοποιώντας μόλις 5 τελικές προς την εστία του Ράμσντεϊλ, με μοναδικό σουτ που δεν βρήκε δίχτυα να προέρχεται από τα πόδια του Σάλαι στο 32ο λεπτό.

Τέλος, αυτή είναι μόλις η πρώτη φορά από τότε που ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανέλαβε την εθνική Αγγλίας που η ομάδα παραμένει χωρίς νίκη σε τέσσερα σερί παιχνίδια, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να κινδυνεύει να χάσει την θέση του μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα αλλά κυρίως λόγω της κακής εικόνας των παικτών του.

 

Στράτος Μαρίνος