Αν ένας σέντερ φορ κάνει την διαφορά στο φινάλε, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ μοιάζουν ένα… κλικ πιο πίσω!

Μπορεί η Premier League να ολοκληρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και η Μάντσεστερ Σίτι να την κατέκτησε, όμως οι «πολίτες» αποτελούν το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα πως ουδείς επαναπαύεται στο εν λόγω πρωτάθλημα. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ υπέγραψε σε αυτούς, ο Ντάργουιν Νούνιες στην Λίβερπουλ, η Άρσεναλ κοιτάει τον Ζεσούς, η Τότεναμ διατήρησε τον κορμό της στο επιθετικό της «τρίτο» και απομένουν… δύο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, που πιθανότατα θα είναι οι επόμενες που θα προβούν στην απόκτηση κλασσικού «εννιαριού»!



Αν ένας σέντερ φορ κάνει την διαφορά στο φινάλε, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ μοιάζουν ένα… κλικ πιο πίσω!

Η μεταγραφική περίοδος της Premier League πιθανότατα είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα που λαμβάνει χώρα στο «Νησί» και αφορά το ποδόσφαιρο. Ποιο είναι το πρώτο; Το σφύριγμα της έναρξής της και ο μαραθώνιος που έχει διάρκεια 38 αγωνιστικών, μέχρι να διαμορφωθεί η βαθμολογική κατάταξη.

Παίρνοντας τα πράγματα αντίστροφα, η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 4η φορά την τελευταία πενταετία, η Λίβερπουλ τελείωσε την «κούρσα» με 92 βαθμούς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μία ιστορικά κακή χρονιά, η Τσέλσι κατέληξε στην 3η θέση και η Άρσεναλ με την Τότεναμ «πάλεψαν» για μία θέση για το επόμενο Champions League, στο οποίο θα παρευρεθεί εν τέλει η ομάδα του Αντόνιο Κόντε.

Η «μάχη» ήταν εντυπωσιακή, η αγωνία διατηρήθηκε μέχρι τέλους και το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου, αυτομάτως σηματοδότησε εξελίξεις στο Big 6. Δηλαδή… Η Μάντσεστερ Σίτι έστρεψε απευθείας την προσοχή της στον Έρλινγκ Χάαλαντ, η Λίβερπουλ απάντησε με τον Ντάργουιν Νούνιες, η Τότεναμ διατήρησε Κόντε, Κέιν και Σον, η Άρσεναλ αποχωρίστηκε τον Λακαζέτ και η Τσέλσι προσπαθεί να αντιληφθεί τι συμβαίνει με τον Ρομέλου Λουκάκου!

Κάπως έτσι, οι δύο κορυφαίες ομάδες του «Νησιού» αντιλήφθηκαν άμεσα τι χρειάζονται και κατάφεραν άμεσα να «κλείσουν» τις τρύπες τους. Ο Χάαλαντ υπέγραψε στους «πολίτες», ο Νούνιες είπε το πολυπόθητο «ναι» στην Λίβερπουλ, η Άρσεναλ βρίσκεται κάθε ημέρα που περνάει πιο κοντά στον Γκαμπριέλ Ζεσούς και η Τότεναμ καθησυχάστηκε μόλις έμαθε πως Κέιν και Σον μένουν μαζί της, πλαισιώνοντάς τους με τον Κουλουσέφσκι που παρέμεινε με κανονική μεταγραφή στο ρόστερ.

Συνεπώς, μένουν εκτός συζήτησης η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι, καθώς καμία από τις δύο μπορεί να πει κάποιος, πως δεν έχει καθαρόαιμο «εννιάρι». Υποθέτοντας ωστόσο πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η αιχμή του δόρατος στο «Ολντ Τράφορντ», ποιος είναι το back-up του; Πόσο μάλλον από την στιγμή που αποχώρησε ο Έντισον Καβάνι, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ πέρυσι και δεν έπεισε τον Ραλφ Ράνγκνικ, που φαινόταν πάντως πως ήταν πρόθυμος να τον χρησιμοποιήσει.

Η αποχώρησή του δημιουργεί ένα κενό, ο Ράσφορντ οφείλει να βρει τον εαυτό του, αλλά το να στηριχθεί η Γιουνάιτεντ στον Άγγλο, μοιάζει με «στοίχημα». Αν βγει, θα αποτελέσει μία εσωτερική μεταγραφή. Αν όχι, ο Έρικ Τεν Χαγκ θα κληθεί να βρει έναν… κανονικό σέντερ φορ. Το ερώτημα είναι αν θέλει ή όχι να πάρει το ρίσκο. Διότι η περίπτωση δεν είναι «win or win» και στο τέλος της σεζόν, ενδέχεται η επιλογή του να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όσον αφορά την Τσέλσι, θεωρούμε πως οι «μπλε» είναι η ομάδα που χρειάζονται περισσότερο από κάθε άλλον σύλλογο που εντάσσεται στο Big 6, την ενίσχυση. Ο Ρομέλου Λουκάκου δεν κατάφερε ούτε με την 3η του επιστροφή στους Λονδρέζους να προσαρμοστεί, ο Βέρνερ εξακολουθεί να αμφισβητείται και ο Πούλισικ μοιάζει ασταθής στις εμφανίσεις του, έχοντας πραγματοποίησει και θετικές εμφανίσεις, αλλά και «αδιάφορες», που αρκετοί κατέκριναν.

Συνεπώς, προτεραιότητα του Τοντ Μποέλι, πρέπει να αποτελέσει η απόκτηση επιθετικού! Μην ξεχνάμε πως η Τσέλσι είχε όλη την χρονιά, ως βασικότερο τρόπο απειλής τις στημένες μπάλες και για μία ομάδα που… πρέπει να έχει τον ρόλο του φαβορί, αυτό δεν χαρακτηρίζεται απόλυτα υγιές.

Κάπως έτσι, προκύπτει το συμπέρασμα πως Σίτι και Λίβερπουλ «άρπαξαν» ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην θέση του σέντερ φορ στην Ευρώπη, δαπανώντας 150 εκατομμύρια αθροιστικά, η Άρσεναλ προσπαθεί να επωφεληθεί από τις τάσεις φυγής του Ζεσούς και η Τότεναμ θα στηριχθεί στην περσινή, επιτυχημένη «συνταγή» της.

Από εκεί και πέρα, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ οφείλουν να ενισχυθούν. Μιλάμε άλλωστε για την 3η και 7η ομάδα της περσινής κατάταξης. Την δεδομένη χρονική στιγμή όμως, δεν μοιάζουν ένα «κλικ» πιο πίσω;

Δημήτρης Μανάκος