Τα νιάτα της Λίβερπουλ σχεδόν φτιάχνουν μια... νέα εποχή

Είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Γιούργκεν Κλοπ ανανέωσε το συμβόλαιό του. Με τέτοιο ρόστερ και με τέτοιες ηλικίες, η Λίβερπουλ έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που με τις κατάλληλες, ελάχιστες προσθαφαιρέσεις κάθε φορά, μπορεί να υπογράψει μια ολοκληρωτικά δική της εποχή. Και οι κινήσεις του φετινού καλοκαιριού κινούνται σε αυτό το πλαίσιο.  



Τα νιάτα της Λίβερπουλ σχεδόν φτιάχνουν μια... νέα εποχή

Ο Ντάργουιν Νούνιεζ είναι μόλις 22 ετών και έχει ήδη προκαλέσει ντόρο με τα κατορθώματά του σητν Μπενφίκα μετά και τις εμφανίσεις του στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Καρβάλιο από την Φούλαμ είναι 19 ετών και ο νεαρός μεσοεπιθετικός γίνεται επίσης κάτοικος «Άνφιλντ» από το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας ακόμα μια επιλογή για τη δημιουργία, αλλά και την ενίσχυση στο χώρο του κέντρου κοντά στους Τιάγκο, Φαμπίνιο, Χέντερσον και Μίλνερ.

Ο Κάλβιν Ράμσεϊ της Αμπερντίν, εφόσον τελικά αποκτηθεί και βοηθήσει τον Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ στην δεξιά πτέρυγα, είναι μόλις 18 ετών. Στη δική του περίπτωση, βέβαια, θα χρειαστεί αρκετό «ψήσιμο», τύπου Κώστα Τσιμίκα, με τον Κλοπ όμως να έχει τον τρόπο να μάθει πρώτα στον νεοαποκτηθέντα όλα όσα χρειάζεται να έχει ως εφόδια και μετά ν' αρχίσει να τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του για την πρώτη ομάδα.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει επίσης ο Χάρβεϊ Έλιοτ που μέσα στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε κλήθηκε να ξεπεράσει έναν σοβαρότατο τραυματισμό στον αστράγαλο. Είναι 19 ετών και έχει την άγνοια κινδύνου που ίσως και να... απαιτείται ορισμένες φορές στο ποδόσφαιρο και δη στο κορυφαίο επίπεδο για να προκαλέσει κάτι το απροσδόκητο και να βοηθήσει.

Ο ΤΑΑ είναι στα 23, όσα και ο Ιμπραΐμα Κονατέ που έκανε το ξεπέταγμά του και πλέον βρέθηκε και στο ανδρικό τμήμα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας.

Στην επίθεση, εκτός των υπόλοιπων που θα προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην ομαλή ενσωμάτωση του Ντάργουιν Νούνιεζ ώστε να βρει άμεσα τα πολλά γκολ που μπορεί να πετύχει, οι Ντίας και Ζότα είναι μόλις 25 ετών. Στα... ντουζένια τους.

Και είναι επιλογές που έκαναν τον Κλοπ να δείξει την οξυδέρκειά του και το τρομερό ποδοσφαιρικό μυαλό στην αναζήτηση κατάλληλων κομματιών για το «παζλ» της Λίβερπουλ. Και οι δύο ποδοσφαιριστές ήδη έχουν αποδώσει περίφημα, έχουν σκοράρει, έχουν «κολλήσει» εξ αρχής. Και η δική τους εποχή στο κλαμπ θα έχει ακόμα πολλές σεζόν...

Κώστας Ζάλιαρης