Το φετινό Nations League δεν είναι ευκαιρία αλλά… τιμωρία για τους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας!

Έπειτα από μία μακρά σεζόν με Covid, συνεχόμενα παιχνίδια υψηλής έντασης και δυσκολίας και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο, το καλεντάρι των ποδοσφαιριστών δεν λέει να τελειώσει, με το Nations League να «βασανίζει» όσους διεθνείς έχουν ακόμη το κουράγιο.



Το φετινό Nations League δεν είναι ευκαιρία αλλά… τιμωρία για τους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας!

Ποιος νοιάζεται αν ο Αλεξάντερ-Άρνολντ θα είναι το πρώτο δεξί μπακ στην Αγγλία ή αν ο Ρις Τζέιμς θα καταφέρει να πάρει την θέση του δεύτερου «σερβιτόρου» της Πρέμιερ Λιγκ; Ποιος νοιάζεται αν ο Κέιν θα σκοράρει με πέναλτι σε μία αναμέτρηση που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κρίνει τίποτα στην συνέχεια;

Μπορεί ο κόσμος να θέλει να βλέπει συνεχώς ποδόσφαιρο, όμως οι πρωταγωνιστές του βασιλιά των σπορ δεν μπορούν να συνεχίσουν. Λίβερπουλ, Σίτι, Γουέστ Χαμ και άλλες ομάδες είχαν γεμάτες σεζόν, με το καλεντάρι να είναι πιεσμένο εξαιτίας του Covid αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Νοεμβρίου.

Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν μόλις 3 εβδομάδες για να ξεκουραστούν από μία απαιτητική σεζόν, λίγο πριν ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την επόμενη, ακόμη δυσκολότερη χρονιά και το Nations League δεν βοηθάει την κατάσταση.

Είναι φανερό πως αρκετοί από τους παίκτες των «τριών λιονταριών» έχουν ξεμείνει από «καύσιμα» και είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να αγωνιστούν σε μία διοργάνωση με συνεχόμενα παιχνίδια μετά από πολλούς μήνες δουλειάς. Ακόμη και το κίνητρο του να αγωνίζεται κανείς με το εθνόσημο φαίνεται μηδαμινό μπροστά σε όσα νιώθουν οι παίκτες που απλώς θέλουν να ξεκουραστούν.

Μάλιστα, πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός σοβαρού τραυματισμού στο τέλος της χρονιάς, με τα πόδια να είναι βαριά και τα μαρκαρίσματα άτσαλα και αρκετές φορές σκληρά. Όλα αυτά, εμποδίζουν τους διεθνείς της Αγγλίας από το να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, όπως το περασμένο καλοκαίρι στο Euro.

Μπορεί η ιδέα μίας τέτοιας διοργάνωσης να αντικατέστησε τα ανιαρά φιλικά ωστόσο ο προγραμματισμός της και μετά από μία τόσο δύσκολη σεζόν δεν λειτουργεί ευεργετικά για τους πρωταγωνιστές του αθλήματος… τους ποδοσφαιριστές.

Στράτος Μαρίνος