Ο Σάουθγκεϊτ ψάχνει ακόμη σχηματισμό για την Αγγλία και ο τραυματισμός του Φίλιπς αλλάζει τα σχέδια!

Ο Κάλβιν Φίλιπς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο του Αλιάνζ Αρίνα λόγω της σύγκρουσής του με τον Σλότερμπεκ, κάτι που δεν βοήθησε τον προπονητή του να εφαρμόσει το σύστημα που είχε σκεφτεί.



Ο Σάουθγκεϊτ ψάχνει ακόμη σχηματισμό για την Αγγλία και ο τραυματισμός του Φίλιπς αλλάζει τα σχέδια!

Η Αγγλία  αγωνίστηκε με ένα κλασσικό 4-3-2-1 απέναντι στην Γερμανία, με το παιχνίδι στο Αλιάνζ Αρίνα να έρχεται ισόπαλο (1-1) χάρη στο γκολ του Χάρι Κέιν από την άσπρη βούλα στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μετά από το παιχνίδι με την Ουγγαρία, εκεί όπου τα «τρία λιοντάρια» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Γκιουλάσι, ο Σάουθγκεϊτ γύρισε την πεντάδα στην άμυνα σε τετράδα, τοποθετώντας τον Κάιλ Γουόκερ δεξία, τον Κίεραν Τρίπιερ αριστερά ενώ το δίδυμο Μαγκουάιρ-Στόουνς παρέμεινε το ίδιο.

Πρόωπα άλλαξαν στην μεσαία γραμμή, με τον Ντέκλαν Ράις να έχει ένα πιο καθαρόαιμο αμυντικό χαφ δίπλα του που ακούει στο όνομα Κάλβιν Φίλιπς. Οι δυο τους συνεργάστηκαν εξαιρετικά στο Euro και είναι μία δοκιμασμένη επιλογή που επιτρέπει στην Αγγλία να έχει έναν ευέλικτο σχηματισμό που ανά πάσα ώρα μπορεί να γίνει είτε πιο επιθετικό είτε πιο παθητικό.

Ωστόσο, ο τραυματισμός του μέσου της Λιντς και η αναγκαστική αλλαγή στο 14ο λεπτό του άλλαξε τα σχέδια, περνώντας στο παιχνίδι τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, έναν πιο παραγωγικό παίκτη σε σχέση με τον Φίλιπς.

Εκεί ξεκίνησαν να δημιουργούνται κάποια κενά στον άξονα, κάτι που δεν υπήρχε όταν πίσω από τα δύο χαφ ξεκινούσε πεντάδα στην άμυνα, όπως στο παιχνίδι με την Ουγγαρία. Η δοκιμή του Σάουθγκεϊτ δεν στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο, ο Μπέλιγχαμ ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εξαιρετικός στον ρόλο του box to box μέσου που αγωνίστηκε και απέδειξε πως αξίζει μία θέση βασικού στην Αγγλία.

Ο τραυματισμός του Φίλιπς άλλαξε τα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού καθώς έχασε ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ που διαθέτει στην αποστολή και πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδρασή του εντός των τεσσάρων γραμμών, απέναντι στην Ιταλία, εκεί που θα χρειαστεί να είναι προσεκτικός στην μεσαία γραμμή καθώς η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι διαθέτει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και τρεξίματα που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στον άξονα και τα στόπερ των «τριών λιονταριών».

Στράτος Μαρίνος