Η δεξιά πλευρά της Αγγλίας... ξεχειλίζει από ταλέντο και νιάτα

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας ρίχνεται στη μάχη του νέου Nations League στη Βουδαπέστη και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα μπορεί να διαφημίσει ως ένα από τα μεγαλύτερα «όπλα» του ρόστερ, την δεξιά πλευρά. Εκεί όπου οι διεθνείς είναι... πραγματικά ένας κι ένας, με σημαντικότατο αντίκτυπο στις ομάδες τους και με ένα... new entry που είχε μεγάλη ατυχία μέχρι την έλευση του 2022.  



Η δεξιά πλευρά της Αγγλίας... ξεχειλίζει από ταλέντο και νιάτα

Σε μια γενικότερη, μεγάλη εικόνα, ο ρόλος των φουλ μπακ εξελίχθηκε και έφτασε σε σημείο να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Και φυσικά η Πρέμιερ Λιγκ έχει τους δικούς της αστέρες γι' αυτή τη θέση, με τον Αλέξάντερ – Άρνολντ παρέα με τον Άντι Ρόμπερτσον τα τελευταία χρόνια να έχουν παρουσιάσει κάτι πολύ διαφορετικό στη Λίβερπουλ.

Ο ΤΑΑ που πρόσφατα έγινε ο νεαρότερος με συμμετοχή στο αρχικό σχήμα της ομάδας του σε τρεις διαφορετικούς τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι παρών στην εθνική Αγγλίας και ακολουθείται από έναν εξίσου εκπληκτικό δεξιό οπισθοφύλακα. Τον Ρις Τζέιμς. Και δημιουργεί και σκοράρει με τη φανέλα της Τσέλσι, είναι καθοριστική η παρουσία του στους «μπλε» και θα ευελπιστεί κι εκείνος να μεταφέρει αυτές τις εμφανίσεις και τον σημαντικό του ρόλο στα «τρία λιοντάρια» και τα πλάνα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Οι δυο πιο... μπαρουτοκαπνισμένοι είναι οι Κάιλ Γουόκερ και Κίεραν Τρίπιερ με πολλές περισσότερες εμπειρίες και από το ανώτατο επίπεδο. Ο νυν δεξιός φουλ μπακ της Νιούκαστλ είχε μετακομίσει πέρυσι και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ήταν και από τους πρωταγωνιστές της πορείας της Αγγλίας στο Μουντιάλ του 2018 μέχρι τα ημιτελικά και ξεπέρασε πριν από λίγο καιρό και έναν σοβαρό τραυματισμό που είχε υποστεί.

Μιλώντας για τραυματισμό, ο Τζάστιν που κλήθηκε για πρώτη φορά, είναι εκείνος που είχε έρθει αντιμέτωπος με τεράστια ατυχία και έχασε όλο το 2011!

Από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους μέχρι και τον φετινό Ιανουάριο, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής είχε μείνει εκτός δράσης με ρήξη χιαστού και τώρα επανήλθε, απέδειξε τις ικανότητές του στο King Power Stadium και κέρδισε την εμπιστοσύνη και του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης