Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά για τη νέα Premier League: Πώς το κομπιούτερ βγάζει το πρόγραμμα, στις 6 Αυγούστου η σέντρα και Boxing Day όπως… ξέρουμε!

Πριν από 20 ημέρες, η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για 4η φορά στην τελευταία πενταετία. Δίχως να έχουμε κλείσει ούτε μην αποχής από την Premier League, ήδη ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για την έναρξή της. Αυτό θα συμβεί στις 6 Αυγούστου, με το καθιερωμένο Community Shield να λαμβάνει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα, την ώρα που η νέα σεζόν θα προβληθεί αποκλειστικά στα κανάλια της NOVAόπως και όλη η επόμενη εξαετία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά για τη νέα Premier League: Πώς το κομπιούτερ βγάζει το πρόγραμμα, στις 6 Αυγούστου η σέντρα και  Boxing  Day όπως… ξέρουμε!

Η εντυπωσιακή σεζόν που παρήλθε στην Premier League έχει ολοκληρωθεί εδώ και 20 ημέρες και ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς παρακολουθήσαμε στην τελευταία αγωνιστική.

Μία Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο 70’ από την Άστον Βίλα και επί της ουσίας να οδεύει προς το να χάσει το πρωτάθλημα, την ώρα που η Λίβερπουλ πίεζε ακατάπαυστα την Γουλβς, έχοντας μάθει για το αποτέλεσμα των «πολιτών» στο «Έτιχαντ».

Ωστόσο, μέχρι οι «κόκκινοι» να πάρουν το προβάδισμα, οι «γαλάζιοι» προέβησαν σε μία επική ανατροπή στο Μάντσεστερ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε στον τέταρτο τίτλο του σε επίπεδο πρωταθλήματος την τελευταία πενταετία.

Πρόκειται για το δεύτερο πρωτάθλημα από το 2018 και μετά που κρίνεται στον έναν βαθμό και άπαντες δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι θα συμβεί στην επόμενη χρονιά, από την στιγμή που τόσο ο Καταλανός προπονητής, όπως και ο Γιούργκεν Κλοπ, θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο «Νησί».

Τα κατορθώματά τους θα τα παρακολουθήσουμε μαζί στα κανάλια NOVASPORTS. Από  τον Αύγουστο η αποκλειστική κάλυψη των αναμετρήσεων της Premier League για τα επόμενα έξι χρόνια είναι εκεί και έρχονται… εκπλήξεις!  

Όσον αφορά τώρα τα δεδομένα που προκύπτουν, το πρόγραμμα των αγωνιστικών για την σεζόν 2022-23 θα γίνει γνωστό στις 16 Ιουνίου. Όλο το πρόγραμμα βγαίνει από κομπιούτερ και δεν υπάρχει ανθρώπινο χέρι να τραβάει… μπαλάκια και η προετοιμασία για τα δεκάδες δεδομένα που συνυπολογίζονται έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο! 

Για παράδειγμα , όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, ομάδες από ίδια πόλη δεν θα πραγματοποιήσουν αμφότερες, εντός έδρας την πρεμιέρα τους. Αποκλείεται δηλαδή να δούμε την Λίβερπουλ να αγωνίζεται στο «Άνφιλντ» και την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» την ίδια ημέρα.

Έτσι βγαίνει γενικά το πρόγραμμα και σέντρα  θα έχουμε στις 5 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, όπως συνέβη και στην χρονιά που ολοκληρώθηκε με το Μπρέντφορντ – Άρσεναλ, 2-0, παιχνίδι που είχα περιγράψει. Φυσικά όπως αντιλαμβάνεστε, τα εναπομείναντα 9 ματς θα χωριστούν σε Σάββατο και Κυριακή.

Όσον αφορά τον τελικό του Community Shield, το οποίο αποτελεί τρόπον τινά, το πρώτο επίσημο παιχνίδι της εκάστοτε σεζόν, αυτό θα λάβει χώρα μία εβδομάδα νωρίτερα. Θα διεξαχθεί στο «Κινγκ Πάουερ» και θα είναι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι, και την Κυπελλούχο Αγγλίας, Λίβερπουλ, η οποία κατέκτησε το FA Cup, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.

Τέλος, κανείς δεν αμφιβάλλει πως μιλάμε για μία ιδιαίτερη χρονιά, αν αναλογιστεί πως η αγωνιστική δράση θα διακοπεί, εξαιτίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Το πρώτο Μουντιάλ που θα γίνει τον χειμώνα.

Η Premier League έχει φροντίσει να ανακοινώσει πως το πρόγραμμα θα σταματήσει στην 16η στροφή του πρωταθλήματος, στις 13 Νοεμβρίου,  και η επόμενη αγωνιστική θα είναι η Boxing Day. Ό,τι και να γινόταν, δεν θα μπορούσε να μην έχει δράση το «Νησί», στις 26 Δεκεμβρίου…Η χρονιά θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου, με τον τελικό του  Champions  League να είναι μία εβδομάδα αργότερα στην Κωνσταντινούπολη. 

Μετράμε λοιπόν αντίστροφα! Σε 28 ημέρες έχουμε το πρώτο επίσημο ματς και σε λιγότερες από έξι εβδομάδες, το εναρκτήριο ματς της Premier League. Φέτος τα είδαμε όλα. Αλλά του χρόνου, πιθανώς, έχουμε να δούμε ακόμη περισσότερα!