Δύσκολες ημέρες για τον Ρόμπερτσον: Από το χαμένο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, στον αποκλεισμό από το Μουντιάλ!

Ο Σκωτσέζος μπακ της Λίβερπουλ δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, καθώς μέσα σε 14 ημέρες έχει γνωρίσει τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ με την χώρα του ενώ την τελευταία αγωνιστική έχασε το πρωτάθλημα με τους «ρεντς» αλλά και τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.



Δύσκολες ημέρες για τον Ρόμπερτσον: Από το χαμένο πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, στον αποκλεισμό από το Μουντιάλ!

Αναμφίβολα, ο Άντι Ρόμπερτσον αποτελεί έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ αυτή την στιγμή στον κόσμο, βοηθώντας την Λίβερπουλ να φτάσει σε τίτλους και να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο μετά τα δύσκολα χρόνια που βίωσε. Το ίδιο συμβαίνει και με την εθνική Σκωτίας, εκεί που φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού την οδήγησε στο Euro του 2020.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, ο «Ρόμπο» έχει γνωρίσει συνεχόμενες «ήττες» που έκλεισαν την σεζόν με αρκετά άσχημο τρόπο για τον ίδιο και την ομάδα του. Όλα ξεκίνησαν στις 22 Μαΐου, την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί, η Λίβερπουλ είδε την Μάντσεστερ Σίτι να χάνει με 2-0 μέχρι και το 70ο λεπτό από την Άστον Βίλα, την ίδια ώρα που εκείνη ήθελε νίκη απέναντι στην Γουλβς με το σκορ στο 1-1. Ωστόσο, οι «πολίτες» ανέτρεψαν το σκορ μέσα σε 6 λεπτά και παρότι οι «ρεντς» βρήκαν το γκολ της νίκης με τον Σαλάχ και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 με τον Ρόμπερτσον, δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την Πρέμιερ Λιγκ.

Λίγες ημέρες αργότερα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έδινε την δική της μάχη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως το γκολ του Βινίσιους άφησε τον Ρόμπερτσον και την παρέα του με μία μεγάλη πικρία, καθώς γνώριζαν ακόμη μία ήττα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από την «Βασίλισσα».

Το κερασάκι στην τούρτα, για τον αριστερό μπακ των «ρεντς» ήρθε την 1η Ιουνίου. Η Σκωτία με αρχηγό τον Ρόμπερτσον είχε δύσκολο έργο απέναντι στην Ουκρανία , σε ένα ματς που ο νικητής θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον «τελικό» των play-off των προκριματικών του Μουντιάλ απέναντι στην Ουαλία. Οι Σκωτσέζοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, γνώρισαν την ήττα με 3-1 και αποκλείστηκαν από το μεγάλο ραντεβού στα γήπεδα του Κατάρ, με τον αμυντικό της Λίβερπουλ να κλείνει την χρονιά με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Στράτος Μαρίνος