Πολ Πογκμπά: Ένα «λάθος» που στοίχισε 219 εκατ. λίρες στην Γιουνάιτεντ!

Ο Γάλλος μέσος έβαλε τέλος και στην δεύτερη θητεία του στους «κόκκινους διαβόλους», αποχωρώντας ξανά χωρίς κάποιο αντάλλαγμα για την ομάδα που ξόδεψε για εκείνον περισσότερα από 200 εκατ. λίρες για να τον εντάξει για δεύτερη φορά στο δυναμικό της το καλοκαίρι του 2016.



Πολ Πογκμπά: Ένα «λάθος» που στοίχισε 219 εκατ. λίρες στην Γιουνάιτεντ!

Το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό πως ο Πολ Πογκμπά δεν θα ανανεώσει την συμφωνία του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα αποχωρήσει στο τέλος του Ιουνίου, όταν και εκπνέει το τρέχων συμβόλαιο με τον σύλλογο.

Ο Γάλλος μέσος βρέθηκε στο Ολντ Τράφορντ το 2009, από την ηλικία των 16 ετών και γρήγορα εντυπωσίασε με την σωματική του διάπλαση αλλά και το ταλέντο του. Τρία χρόνια αργότερα, η Γιουβέντους θα τον έκανε δικό της πληρώνοντας μόλις ένα μικρό ποσό για τροφεία. Στην Ιταλία εντυπωσίασε και έκανε γνωστό το όνομά του σε ολόκληρο τον κόσμο, αναγκάζοντας την Γιουνάιτεντ να ξοδέψει 89 εκατ. λίρες, πραγματοποιώντας την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Παράλληλα, έβγαλαν από τα ταμεία τους ένα ποσό που άγγιζε τα 40 εκατ. για την προμήθεια του Μίνο Ραϊόλα στην μεταγραφή του Γάλλου από την «Γηραιά Κυρία». Αρχικά, ο Πογκμπά αμειβόταν με 8,6 εκατ. λίρες τον χρόνο όμως στο τέλος της πρώτης σεζόν, τα χρήματα αυτά έπεσαν στα 7,75 εκατ. λόγω μίας ρήτρας αφοσίωσης που υπήρχε στο συμβόλαιό του.

 

 

Η συγκεκριμένη ρήτρα που θα μπει στην τσέπη του 29χρονου διεθνή μόλις τελειώσει το συμβόλαιό του στις 30 Ιουνίου ανέρχεται στο ποσό των 3,78 εκατ. λιρών, κάτι που εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους οπαδούς της ομάδας, που δεν τον είδαν ποτέ να πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης σε κανένα από τα 6 χρόνια παραμονής του, στην δεύτερη θητεία του στο Ολντ Τράφορντ.

Συνολικά, εάν προστεθούν και τα μπόνους για τις προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τα δικαιώματα εικόνας του παίκτη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξόδεψε 219 εκατ. λίρες για τον Πολ Πογκμπά, κερδίζοντας ελάχιστα πράγματα από τον ίδιο.

Με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων αγωνίστηκε για 226 παιχνίδια κατά την εξαετή παραμονή του, σημειώνοντας 39 γκολ και 51 ασίστ. Από άποψη χρημάτων, ο Γάλλος κόστισε στον σύλλογο περίπου 1 εκατ. λίρες ανά συμμετοχή ή 5,5 εκατ. για κάθε τέρμα που πετύχαινε.

Στο τέλος, ο Πολ Πογκμπά θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου ως ένα από τα πιο δαπανηρά λάθη, σε μία δεύτερη θητεία που απογοήτευσε, εκνεύρισε και στο τέλος έκανε τον κόσμο να δυσανασχετεί μόλις ακούει το όνομά του. Για εκείνον πάντως δεν άλλαξαν πολλά, με τον τραπεζικό του λογαριασμό να φουσκώνει και την καριέρα του να συνεχίζεται…

 

 

Στράτος Μαρίνος