Finalissima 2022: Το Γουέμπλεϊ βάζει τα καλά του για ένα ιστορικό ραντεβού ανάμεσα σε Ιταλία και Αργεντινή!

Μία μάχη που επιστρέφει έπειτα από 29 ολόκληρα χρόνια θα λάβει χώρα στο Γουέμπλεϊ, με την νικήτρια του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή και αυτή του Euro, Ιταλία, να κονταροχτυπιούνται για το Διηπειρωτικό Κύπελλο.



Finalissima 2022: Το Γουέμπλεϊ βάζει τα καλά του για ένα ιστορικό ραντεβού ανάμεσα σε Ιταλία και Αργεντινή!

Μπορεί να μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι, ωστόσο, η ποδοσφαιρική δράση δεν τελειώνει ποτέ. Το πρώτο 15ημερο του Ιουνίου έχει δυνατές μάχες σε Nations League, ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ αλλά και έναν ιδιαίτερο τελικό που «λείπει» εδώ και 29 ολόκληρα χρόνια.

Απόψε (01/06, 21:45), το Γουέμπλεϊ θα φιλοξενήσει ένα ιστορικό ραντεβού ανάμεσα στην νικήτρια του Κόπα Αμέρικα και την νικήτρια του Euro 2020 ή πιο απλά ανάμεσα σε Αργεντινή και Ιταλία. Το Finalissima 2022, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, είναι το μοναδικό Διηπειρωτικό Κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερη έδρα και το πρώτο μετά το 1993.

Τότε, η κάτοχος του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή, έκαμψε την αντίσταση της Δανίας στα πέναλτι σε ένα παιχνίδι που έλαβε χώρα στο «Mar De Plata». Αυτό ήταν το δεύτερο Διηπειρωτικό Κύπελλο στην ιστορία, με την αρχή να γίνεται πίσω στο 1985 όταν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία, υποδεχόταν την Ουρουγουάη στο Παρίσι, παίρνοντας την νίκη με 2-0.

Το ιστορικό ραντεβού δεν θα μπορούσε να γίνει σε ένα εμβληματικότερο στάδιο από το Γουέμπλεϊ, με την Ιταλία να επιστρέφει στο Λονδίνο έπειτα από τον θρίαμβο στον τελικό του Euro απέναντι στην Αγγλία.

 

Στράτος Μαρίνος