Ζοέλ Μάτιπ: Ένας αφανής ήρωας που αξίζει τεράστια αναγνώριση (vids)

Στο πλευρό του υγιή Βέρτζιλ Φαν Ντάικ, ο Ζοέλ Μάτιπ έκανε τρομερή σεζόν. Η Λίβερπουλ του οφείλει πολλά για το νταμπλ στα εγχώρια την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Και μπορεί το quadruple να έμεινε ένα όνειρο, όμως, ο διεθνής αμυντικός κέρδισε πολλά. Και προπάντων, τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του Κλοπ και των συμπαικτών του. 



Ζοέλ Μάτιπ: Ένας αφανής ήρωας που αξίζει τεράστια αναγνώριση (vids)

Κατάφερε να βγάλει την ποδοσφαιρική χρονιά δίχως ν' αντιμετωπίσει τραυματισμούς. Και ήταν ένας από τους πιο σταθερούς πυλώνες των «κόκκινων». Ένας άνθρωπος τρομερά αγαπητός στο εσωτερικό της Λίβερπουλ. Τόσο, που ακόμα κι όταν σκόραρε, άπαντες γελούσαν, από το χορτάρι μέχρι και τον πάγκο, αλλά χαίρονταν τρομερά για εκείνον. 

Ο Φαν Ντάικ μπορεί να μην είχε τον Γκόμες δίπλα του με σταθερότητα όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είχε τους Μάτιπ και Κονατέ. Όμως, ο Καμερουνέζος αμυντικός κατάφερε πράγματα που θα πρέπει να του αναγνωριστούν. Και σίγουρα, όση εκτίμηση κι αν τρέφουν προς το πρόσωπο και τις ικανότητές του οι φίλοι της Λίβερπουλ, ίσως ούτε εκείνοι έχουν αντιληφθεί πόσο σημαντικός ήταν ο ποδοσφαιριστής φέτος. 

Ο Μάτιπ πέτυχε σημαντικότατα γκολ σε αναμετρήσεις με Άστον Βίλα και Σαουθάμπτον (αλλά και απέναντι στην Λιντς με... σεντερφορίσιο πλασέ), είχε την κεφαλιά - ασίστ προς τον Σαλάχ στο καθοριστικό γκολ κόντρα στην Γουλβς στην τελευταία αγωνιστική, άσχετα αν δεν κατακτήθηκε το πρωτάθλημα... 

Αυτό το quadruple θα το άξιζε κι εκείνος. Ωστόσο, πήρε μετάλλια. Και τα πήρε δίκαια και πανάξια, πέρα ως πέρα... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης