Ο Σον θα συνεχίσει να χαμογελά, αλλά ο Πέρισιτς κοστολογείται ακριβότερα από τον Λίβι!

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του Σον στην Τότεναμ; Ενός ποδοσφαιριστή που πάντα βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, αναδείχθηκε φέτος κορυφαίος σκόρερ της Premier League, μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, και παρασύρει θετικά τον Χάρι Κέιν, κάθε φορά που ο Άγγλος θα… κολλήσει. Ωστόσο, η άφιξη του Ιβάν Πέρισιτς φαίνεται πως διαταράσσει τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας, ακόμη και αν ο Σον συνεχίσει να… χαμογελάει!



 Ο Σον θα συνεχίσει να χαμογελά, αλλά ο Πέρισιτς κοστολογείται ακριβότερα από τον Λίβι!

Πρόκειται για έναν από τους πιο σταθερούς, αν όχι τον πιο σταθερό, ποδοσφαιριστή της Τότεναμ. Προφανώς και αναφερόμαστε στον Χέουνγκ Μιν Σον. Τον άνθρωπο που αναδείχθηκε φέτος ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του στην Premier League, είχε μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλον παίκτη των «spurs» σε γκολ, είτε άμεσα, είτε έμμεσα και ολοκλήρωσε την σεζόν με 23 τέρματα. Όσα και ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Κάθε χρόνο παρουσιάζεται καλύτερος, ενώ φέτος διένυσε και την καλύτερή του περίοδο σε επίπεδο πρωταθλήματος, μιας και είχε συμμετοχή σε 32 γκολ της ομάδας του, με την αμέσως καλύτερη επίδοσή του αθροιστικά, να είναι πέρυσι, όπου αναμείχθηκε σε πέντε τέρματα λιγότερα.

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Λονδρέζους, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως αδικείται. Ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει παραπονεθεί ποτέ, ακόμη και αν πάντα είναι με το χαμόγελο στα χείλη, πράγμα που έγινε αντιληπτό και στους πανηγυρισμούς των γκολ του στην τελευταία αγωνιστική.

Άπαντες πανηγύριζαν σαν γκολ… τίτλου τα δύο που πέτυχε κόντρα στη Νόριτς, διότι «έπιασε» τον Σαλάχ και «κλείδωσε» επί της ουσίας την 4η θέση με την Τότεναμ. Όπως δηλαδή έκανε και απέναντι στην Άρσεναλ, που σκόραρε και κέρδισε την αποβολή του Χόλντινγκ, βγάζοντας εκτός διεκδίκησης του Champions League τους «κανονιέρηδες».

Παρόλα αυτά, η άφιξη του Ιβάν Πέρισιτς στο Βόρειο Λονδίνο φαίνεται πως αλλάζει λίγο τις ισορροπίες. Τουλάχιστον τις οικονομικές, μιας και φημολογείται πως ο Κροάτης έχει συμφωνήσει με την ομάδα του Κόντε, έναντι 180 χιλιάδων λιρών την εβδομάδα.

Πρακτικά δηλαδή, θα γίνει ο 2ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Τότεναμ, μετά τον Χάρι Κέιν που παίρνει 200 χιλιάδες λίρες, ξεπερνώντας και τον Σον που παίρνει 60 χιλιάδες λιγότερες από τον Κέιν.

Ουδείς γνωρίζει αν το… χαμογελαστό παιδί θα παραπονεθεί, αλλά ακόμη και αν δεν το κάνει, τα 9 εκατομμύρια που θα πάρει ο Πέρισιτς από την Τότεναμ είναι πράγματι πολλά, για έναν παίκτη που ενδέχεται να μην είναι καν βασικός, αν παραμείνει ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι.

Μοιάζει οξύμωρη η οικονομική πολιτική της Τότεναμ και μένει να δούμε αν θα αποδώσει ή αν τα εσωτερικά προβλήματα που ανά περιόδους κάνουν την εμφάνισή τους, θα αυξηθούν ξανά!

Δημήτρης Μανάκος