Σαν σήμερα: Ο Βενγκέρ κάνει επτά τα… FA Cup του και γίνεται ο πολυνίκης του θεσμού με την Άρσεναλ! (vid)

Πέρασαν πέντε χρόνια από την τελευταία φορά που ο Αρσέν Βενγκέρ κατέκτησε FA Cup! Πιθανώς διότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, μιας και μιλάμε για τον άνθρωπο με τις περισσότερες κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού! Ο Αλσατός είχε το know how, η Άρσεναλ συνέχιζε να «γράφει» ιστορία υπό τις οδηγίες του και το τελευταίο… θύμα του ήταν η Τσέλσι!



Σαν σήμερα: Ο Βενγκέρ κάνει επτά τα… FA Cup του και γίνεται ο πολυνίκης του θεσμού με την Άρσεναλ! (vid)

Τι μπορεί να πει κανείς για τον Αρσέν Βενγκέρ; Να πει ότι κατέληξε τα τελευταία χρόνια να μην κατακτά τίτλους και πρωταθλήματα με την Άρσεναλ; Να πει πως κατέληξε να είναι περισσότερο διαχειριστής των οικονομικών των «κανονιέρηδων» παρά προπονητής τους; Ή να πει πως στον βωμό του ωραίου ποδοσφαίρου θυσίαζε και την έξοδο στο Champions League;

Τρία επιχειρήματα που δεν θα πούμε αν είναι αναληθή ή βασίζονται στην λογική, αλλά σίγουρα αδικούν τον Αλσατό τεχνικό! Τον άνθρωπο που άλλαξε την σύγχρονη ιστορία της Άρσεναλ, που αποτέλεσε τον πρώτο προπονητή την σύγχρονη ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που τελείωσε μία χρονιά αήττητος και που οδήγησε την ομάδα του στον τελικό του Champions League δίχως να δεχθεί γκολ, χάνοντας στον τελικό, εξαιτίας μίας… ιδιαίτερης διαιτητικής απόφασης.

Όπως και να έχει όμως, ο Αρσέν Βενγκέρ λάτρευε έναν συγκεκριμένο τίτλο. Το FA Cup, στο οποίο έκανε την Άρσεναλ πολυνίκη του θεσμού με 14 κατακτήσεις, την ώρα που ο ίδιος αποτελεί τον προπονητή με τα περισσότερα Κύπελλα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, έχοντας κατακτήσει μαζί της το 50% όσων έχει συνολικά.

Από την τελευταία του κατάκτηση στον θεσμό μεσολαβούν ακριβώς πέντε χρόνια! Ήταν 27 Μαΐου του 2017, όταν η Άρσεναλ επικρατούσε στον τελικό του Wembley της Τσέλσι με 2-1 και έπαιρνε ξανά το FA Cup μετά από δύο χρόνια, φτάνοντας στα τρία την εν λόγω τετραετία!

Οι «κανονιέρηδες» προηγήθηκαν στο 4’ με τον Αλέξις Σάντσες, στην καταπληκτική σεζόν του Χιλιανού, αλλά ο Ντιέγκο Κόστα βρήκε γκολ ισοφάρισης στο 76΄, παρά το γεγονός πως οι «μπλε» αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο.

Η ισοφάριση «πάγωσε» την κόκκινη πλευρά του Λονδίνου, αλλά η απάντηση ήταν άμεση. Ο Άαρον Ράμσεϊ σκόραρε το νικητήριο γκολ, όπως και στον τελικό με αντίπαλο την Χαλ το 2014, ύστερα από εκπληκτική σέντρα του Ολιβιέ Ζιρού και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Το Λονδίνο «βάφτηκε» ξανά κόκκινο και ο Αρσέν Βενγκέρ πανηγύριζε τον προ τελευταίο του τίτλο με την αγαπημένη του ομάδα. Ακολούθησε το Σούπερ Καπ στην έναρξη της επόμενης χρονιάς και εν συνεχεία ο επίλογος ενός κύκλου που επί της ουσίας δεν θα… κλείσει ποτέ.

Δημήτρης Μανάκος