Στο Champions League η Τότεναμ, στο Europa League τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν, η τελευταία αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε θα αγωνίζεται στο Champions League της επόμενη περιόδου. Επικράτησε με 5-0 της Νόριτς και επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, την ώρα που η Άρσεναλ κέρδισε με 5-1 την Έβερτον, τερμάτισε 5η, θα παίξει στο Europa League, αλλά δεν έκανε το όνειρο… πραγματικότητα. Παράλληλα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επίσης θα αγωνιστεί στο Europa League, παρά την ήττα της από την Κρίσταλ Πάλας με 1-0, καθώς η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε με 3-1 από την Μπράιτον!



Στο Champions League η Τότεναμ, στο Europa League τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η τελευταία αγωνιστική παρήλθε και το photo finish ήταν… ακραίο. Όχι όμως στη μάχη της 4ης θέσης για το Champions League και των δύο εναπομείναντων ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την Τότεναμ να επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και την Άρσεναλ να καταλήγει στην 5η θέση.

Το σύνολο του Αντόνιο Κόντε επικράτησε με 5-0 της Νόριτς με χαρακτηριστική ευκολία και δεν παράτεινε την αγωνία, καθώς οι βάσεις μπήκαν από το πρώτο μέρος. Ο Κουλουσέφσκι άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, έπειτα από συνεργασία αλά… Γιουβέντους με τον Μπεντανκούρ, ενώ 17 λεπτά αργότερα, ο Χάρι Κέιν πέτυχε το 9ο γκολ του στην τελευταία αγωνιστική, έπειτα από τραγική, ανασταλτική λειτουργία των «καναρινιών».

Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι και ο Σον (1ος σκόρερ) στο 64’, το 70’ και το 75’, ενώ η Νόριτς αποχαιρέτησε την Premier League, με τον Δημήτρη Γιαννούλη ως βασικό!

Την ίδια ώρα, τα νέα από το Κάροου Ρόουντ είχαν γίνει γνωστά στο Έμιρεϊτς, αλλά η Άρσεναλ έκανε την δουλειά της, έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Μετά από μεγάλες ευκαιρίες των Έντεγκααρντ και Μαρτινέλι, πήρε το προβάδισμα με πέναλτι του Βραζιλιάνου, ενώ το 2-0 έγινε από τον Ενκέτια, μετά από ωραία «κομπίνα» των Λονδρέζων, από κόρνερ.

Ο Φαν ντε Μπέικ μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με το πρώτο του γκολ με τα «ζαχαρωτά», αλλά η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, δεν «καιγόταν» για θετικό αποτέλεσμα, με το τελικό 5-1 να έρχεται πολύ φυσιολογικά, με τα γκολ των Σέντρικ, Γκάμπριελ και Έντεγκααρντ και να βρίσκει την Άρσεναλ στο -2 από την Τότεναμ και στην 5η θέση της κατάταξης.

Τέλος, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας με 1-0, χάρη στο υπέροχο γκολ του Ζαχά, αλλά τερμάτισε στην 6η θέση και θα παίξει στο Europa League.

Για να συμβεί αυτό φυσικά, συνέβαλλε και η Γουέστ Χαμ, η οποία ηττήθηκε με 3-1 από την Μπράιτον, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 7η θέση!

Δημήτρης Μανάκος

 

 

 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League:

Άρσεναλ – Έβερτον 5-1 (27’ Μαρτινέλι πεν, 31’ Ενκετιά, 56’ Σέντρικ, 59’ Γκάμπριελ, 82’ Έντεγκααρντ – 45’ Φαν Ντε Μπέικ)

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0 ( 37’ Ζαχά)

Λέστερ – Σαουθάμπτον 3-1 (49’ Μάντισον, 74’ Βάρντι, 81’ Πέρεθ – 79’ Γουόρντ Πράους πεν.)

Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 3-2 (76’,81΄ Γκιντογκάν, 78’ Ρόδρι - 37’ Κας, 69’ Κουτίνιο)

Μπέρνλι – Νιούκαστλ 1-2 (69’ Κορνέ - 20’, 60’ Γουίλσον πεν.)

Μπράιτον – Γουέστ Χαμ 3-1 (50’ Βέλτμαν, 80’ Γκρος, 92’ Γουέλμπεκ – 40’ Αντόνιο)

Μπρέντφορντ – Λιντς 1-2 (78’ Κάνος - 56’ Ραφίνια πεν., 90' Χάρισον)

Νόριτς – Τότεναμ 0-5 (16’ Κουλουσέφσκι, 64’ 32’ Κέιν, 70’,75’ Σον)

Τσέλσι – Γουότφορντ 2-1 (11’ Χάβερτς, 91’ Μπάρκλεϊ – 87’ Γκόσλινγκ)

Λίβερπουλ – Γουλβς 3-1 (24’ Μανέ, 84’, Σαλάχ, 89’ Ρόμπερτσον – 3’ Νέτο)