Η μεγάλη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι: Σαλάχ vs. Σον (pics)

Ο Σον βρίσκεται στο -1, αλλά το γεγονός πως ο Σαλάχ ίσως και να μην αγωνιστεί κόντρα στην Γουλβς, του... ανοίγει την όρεξη! Ο Αιγύπτιος θέλει πολύ το Golden Boot, θα προσπαθήσει να πείσει τον Κλοπ να τον βάλει στο ματς με την Γουλβς και οι δυο τους φέτος μονοπώλησαν το θέμα του σκοραρίσματος φτάνοντας σε τρομερά επίπεδα. 



Η μεγάλη μάχη για το Χρυσό Παπούτσι: Σαλάχ vs. Σον (pics)

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ το απόγευμα του Σαββάτου έμαθε ότι ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Πρέμιερ Λιγκ για την σεζόν 2021-2022 και κατά πάσα πιθανότητα θα αισθάνεται αδικημένος. 

Ο «Φαραώ» που ετοιμάζεται και για τον μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Ρεάλ την οποία... έχει άχτι από το 2018, έχει σκοράρει 22 φορές στο φετινό πρωτάθλημα και θέλει πολύ να καταφέρει να πάρει το Χρυσό Παπούτσι. Στο -1, όμως, παραμονεύει ο Χέουνγκ - Μιν Σον και η Τότεναμ κοντράρεται με την υποβιβασμένη Νόριτς, πράγμα που κάνει τον Νοτιοκορεάτη να ελπίζει ότι θα σκοράρει και μάλιστα, όχι μονάχα μια φορά. 

Ο Κλοπ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ρισκάρει με τον Σαλάχ από τη στιγμή που ο Αιγύπτιος προέρχεται από τραυματισμό και κρίνεται το ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μια εβδομάδα. Ο αστέρας της Λίβερπουλ έχει φανεί απόλυτα συνεπής στα γκολ, βάσει και των προσδοκώμενων τερμάτων (xGoals), τα οποία έφτασαν στο 22,53. Αντίθετα, κατά πολύ ξεπέρασε τον δείκτη της δικής του τιμής ο Ασιάτης ποδοσφαιριστής της Τότεναμ έχοντας 14,2 και σκοράροντας 21 φορές. 

Σε επίπεδο γκολ ανά 90λεπτο, ο Σαλάχ είχε φέτος 0,73 και ο... αντίζηλός του για το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ ήταν στο 0,65. Πάντως, ο Νοτιοκορεάτης έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στις τελικές του ενέργειες, φτάνοντας στο 55,7% έναντι του 43,51% του Μοχάμεντ Σαλάχ. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90min (@90min_football)

 

Κώστας Ζάλιαρης