Μάντσεστερ Σίτι: 5+1 «διαμάντια» στα χέρια του Πεπ που εγγυόνται την συνέχεια του οικοδομήματος!

Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Έρλινγκ Χάαλαντ έρχεται να κουμπώσει στο παζλ έξι ποδοσφαιριστών που αναμένεται να ηγηθούν της Μάντσεστερ Σίτι του μέλλοντος! Με την σφραγίδα του Πεπ Γκουαρδιόλα οι «πολίτες» βάζουν τα θεμέλια για επιτυχίες πολλών ετών.   



Μάντσεστερ Σίτι: 5+1 «διαμάντια» στα χέρια του Πεπ που εγγυόνται την συνέχεια του οικοδομήματος!

Πέρα από τις πολύκροτες μεταγραφές που απαιτούν πακτωλό χρημάτων, υπάρχουν και οι κινήσεις με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια, που λειτουργούν ως μηχανισμός διάρκειας για τον εκάστοτε σύλλογο. 

Με αυτό το σκεπτικό κινείται και η Σίτι, η οποία εν αντιθέσει με την Παρί Σεν Ζερμέν φροντίζει να έχει στις τάξεις της τους κορυφαίους του μέλλοντος.

Ένα μείγμα ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό, αλλά και οικονομικών λύσεων από τα τμήματα υποδομής, συνθέτουν ένα ελκυστικό πακέτο για την «γαλάζια» ενδεκάδα των επόμενων ετών. 

Η αναφορά στον γαλλικό σύλλογο βέβαια γίνεται χάρις στην έλλειψη ορθής εκτίμησης για υψηλού επιπέδου αθλητές, όπως οι Κομάν και Ενκουκού, οι οποίοι αποχώρησαν για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους.

Η λίστα με την Κ23 του Πεπ Γκουαρδιόλα

Λίαμ Ντέλαπ 

Γεννημένος μόλις το 2003, ο νεαρός επιθετικός των «πολιτών» έχει προφτάσει να αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις. Ένας από τους προνομιούχους, ο οποίος πέρσι απέκτησε επαγγελματικό συμβόλαιο και πρόλαβε να κατακτήσει τόσο την Premier League όσο και το Carabao Cup. Αγωνίζεται παράλληλα στο πρωτάθλημα υποδομών, εκεί όπου μετρά οκτώ τέρματα και δύο ασίστ, σε σύνολο δέκα συμμετοχών.

Κόουλ Πάλμερ

Ακόμη ένας βενιαμίν, έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Ντέλαπ, ο οποίος σκοπεύει να κάνει καριέρα στο «Έτιχαντ» αγωνιζόμενος στον χώρο του κέντρου. Και αυτός έχει προλάβει να αγωνιστεί σε όλες τις διοργανώσεις με την πρώτη ομάδα, σημειώνοντας φέτος το παρθενικό του γκολ στο Champions League. Όσον αφορά στην λίγκα της Κ23, συμμετέχει και εκεί, μετρώντας οκτώ τέρματα σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Τζέιμς ΜακΆτι

Μπορεί να έχει λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τους προαναφερθέντες, ωστόσο μεσουρανεί στο αναπτυξιακό πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση ο διεθνής με την Κ20 της εθνικής Αγγλίας, Τζέιμς ΜακΆτι, μετρά με τους νέους της Σίτι 18 γκολ σε 20 αναμετρήσεις, την ίδια ώρα που έχει συμμετοχή σε ακόμη επτά. Με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο κατέγραψε οκτώ εμφανίσεις, τις οποίες ελπίζει να πολλαπλασιάσει στο μέλλον αγωνιζόμενος ως επιθετικός μέσος.

Χουλιάν Άλβαρεζ

Έρχεται από την Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα από το Μπουένος Άιρες, με την ελπίδα των φίλων της Σίτι να γίνει ο επόμενος Αγουέρο. Μόλις 20 ετών έχει προλάβει να σκοράρει 44(!) τέρματα με την φανέλα της Ρίβερ, κάνοντας τον εαυτό του έναν εκ των πιο περιζήτητων στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι «πολίτες» δεν έχασαν την ευκαιρία να τον αποκτήσουν, βγάζοντας από τα ταμεία τους 17 εκ. ευρώ, με το σκεπτικό ότι την επόμενη δεκαετία θα εκτοξεύσει την αγωνιστική αλλά και την χρηματιστηριακή του αξία.

Έρλινγκ Χάαλαντ

Όταν η κουβέντα φτάνει στον Νορβηγό τα λόγια περισσεύουν. Έχει κατορθώσει ήδη να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων της Γηραιάς ηπείρου, σκοράροντας 86 γκολ σε δυόμιση χρόνια παρουσίας του στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Τα 70 εκ. που δαπάνησε η Σίτι μοιάζουν πλέον λίγα, διότι είναι από τις κινήσεις που αλλάζουν επίπεδο σε κάθε ομάδα. Η Σίτι δεν χρειάζεται απαραίτητα μεγάλη βελτίωση, μονάχα το τελευταίο κομμάτι του παζλ που θα την οδηγήσει στην ευρωπαϊκή καταξίωση. Ε... ο Χάαλαντ είναι από αυτές τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που μπορούν να τα καταφέρουν!

Αντώνης Νιανιάς