Η Έβερτον ποτέ ξανά δεν είχε κάνει τέτοια ανατροπή και η πρώτη φορά της χάρισε και την παραμονή στην Πρέμιερ

Κάποια πράγματα είναι για να γίνονται στην ώρα τους για να μένουν στην ιστορία και κάπως έτσι συνέβη και με την μαγική ανατροπή της Έβερτον κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, που σήμανε και την επιβίωση των «ζαχαρωτών» στην Πρέμιερ Λιγκ. 



Η Έβερτον ποτέ ξανά δεν είχε κάνει τέτοια ανατροπή και η πρώτη φορά της χάρισε και την παραμονή στην Πρέμιερ

Ο Λάμπαρντ και οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν να φέρουν τούμπα ένα ματς που φάνταζε παντελώς χαμένο σε μια βραδιά που είχε πάρει την χειρότερη δυνατή τροπή και θα μπορούσαν όλα να έχουν μαυρίσει πολύ περισσότερο. 

Το «Γκούντισον Παρκ» δεν ήταν καθόλου έτοιμο να δει την Κρίσταλ Πάλας να παίρνει προβάδισμα δυο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο και σίγουρα δεν ήταν καθόλου έτοιμο να δει το τεράστιο come-back και την εξασφάλιση της παρουσίας της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν. 

Άλλωστε, ποτέ ξανά ο κόσμος της Έβερτον δεν είχε δει κάτι αντίστοιχο! Για πρώτη φορά στα χρονικά το κλαμπ του λιμανιού γυρίζει ολοκληρωτικά ένα παιχνίδι στο οποίο έχει βρεθεί πίσω με δυο ή περισσότερα τέρματα στην ανάπαυλα! 

Σε 74 προσπάθειες πριν από την αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας είχε 69 ήττες και 5 ισοπαλίες. Η 75η απόπειρα, ήταν και η πιο γλυκιά! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης