Ο Σίλβα με τραυματισμό έβγαλε τον τελικό στα 37 του και ο Κόβασιτς έπαιξε με πρησμένο αστράγαλο

Και πώς να μην είναι υπερήφανος για τους παίκτες του ο Τόμας Τούχελ; Ο Τιάγκο Σίλβα στα 37 του και μετά από τραυματισμό που έδειξε ν' αποκομίζει στο πρώτο ημίχρονο του τελικού, έβγαλε και τα 120 λεπτά κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ, ο Κόβασιτς έπαιξε με τρομερά πρησμένο αστράγαλο από το χτύπημα με τη Λιντς.  



Ο Σίλβα με τραυματισμό έβγαλε τον τελικό στα 37 του και ο Κόβασιτς έπαιξε με πρησμένο αστράγαλο

Οι «μπλε» ηττήθηκαν σε ακόμα έναν τελικό, ξανά στα πέναλτι, πάλι από τη Λίβερπουλ κι έτσι έμειναν με το μετάλλιο του φιναλίστ και στο Κύπελλο Αγγλίας μετά από αυτό του Carabao Cup της φετινής σεζόν.

Ο Τούχελ εξ αρχής είπε στους παίκτες του στ' αποδυτήρια πως είναι τρομερά υπερήφανος για εκείνους και για την προσπάθεια που κατέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και το παράδειγμα των Τιάγκο Σίλβα και Ματέο Κόβασιτς τον επιβεβαιώνει.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός στην ηλικία των 37 ετών και έχοντας χτυπήσει στο πρώτο ημίχρονο, δίχως να υπάρχει ο Κρίστενσεν που αποφάσισε ότι δεν ήθελε να παίξει μερικές ώρες πριν τη σέντρα στο «Γουέμπλεϊ», έσφιξε τα δόντια και έβγαλε και τα 120' του τελικού του περασμένου Σαββάτου.

Μάλιστα, έγινε και ο γηραιότερος outfield παίκτης τελικού FA Cup έπειτα από περίπου 70 χρόνια σε ηλικία 37 ετών και 234 ημερών. Ο προηγούμενος μεγαλύτερος ηλικιακά ήταν ο Σερ Στάνλεϊ Μάθιους στον τελικό με τη φανέλα της Μπλάκπουλ, το 1953.

Όσο για τον Ματέο Κόβασιτς, εκείνος άντεξε για 66' στο ματς του «Γουέμπλεϊ», ωστόσο, φάνηκε από την αρχή ότι κι εκείνος έκανε υπέρβαση για το καλό της ομάδας του. Ξεκίνησε με πρησμένο τον αριστερό αστράγαλο μετά το τρομακτικό χτύπημα που είχε δεχθεί λίγες μέρες νωρίτερα από τον Ντάνιελ Τζέιμς στο εκτός έδρας ματς με την Λιντς. 

Ο διεθνής χαφ θέλησε να προσφέρει για την Τσέλσι μέχρι το σημείο που είτε ο πόνος θα τον νικούσε, είτε οι δυνάμεις του θα τον άφηναν κι έτσι ο Ενγκολό Καντέ πήρε τη θέση του στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης