Δεν γύρισε το ματς η Μάντσεστερ Σίτι και η παράδοση του… 2+ γκολ συνεχίστηκε!

Έχει συνηθίσει να προηγείται. Να βρίσκεται μπροστά στο σκορ και να είναι αυτή που θα κληθεί να διαχειριστεί μία κατάσταση. Όταν ένα ματς «στραβώσει», βγαίνει από τα νερά της. Αυτό έπαθε απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με τη Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει εν τέλει την ισοπαλία, που της δίνει την δυνατότητα να εξαρτάται από την ίδια ο τίτλος!



Δεν γύρισε το ματς η Μάντσεστερ Σίτι και η παράδοση του… 2+ γκολ συνεχίστηκε!

Μπορεί την τελευταία 10αετία η Μάντσεστερ Σίτι να συνηθίζει να περνά με χαρακτηριστική ευκολία από την έδρα της Γουέστ Χαμ, αν αναλογιστεί κανείς πως στα πέντε τελευταία της παιχνίδια πριν από το περσινό 1-1, είχε βρει δίχτυα 25 φορές, όμως πλέον τα «σφυριά» συνηθίζουν να δυσκολεύουν κάθε ομάδα του Big 6.

Πόσο μάλλον στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, με την Γουέστ Χαμ να αποτελεί και την πρώτη ομάδα που κέρδισε την Λίβερπουλ στο εν λόγω γήπεδο στην τρέχουσα σεζόν.

Κάπως έτσι, η Γουέστ Χαμ αιφνιδίασε τους «πολίτες» και με πρωταγωνιστή τον Μπόουεν έβαλε στα «σχοινιά» την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Σκόραρε δις και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προηγούμενη με δύο γκολ διαφορά.

Αυτό από μόνο του δημιούργησε πρόβλημα στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία στην εποχή του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν έχει κερδίσει ποτέ όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο ημίχρονο. Μετρούσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες περιπτώσεις, αλλά πλέον, με το τελικό 2-2, ο Καταλανός προπονητής απέσπασε την πρώτη του ισοπαλία στο Μάντσεστερ, υπό αυτές τις συνθήκες.

Συνολικά πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει κερδίσει ποτέ παιχνίδι στην Premier League όταν το ματς δεν κινηθεί σύμφωνα με το πλάνο της. Μιλάμε για 53 διαφορετικά ματς. Απολογισμός; Έχει συγκεντρώσει μόλις δύο βαθμούς, με δύο ισοπαλίες και 51 ήττες.

Ωστόσο, η ανάγνωση στην περίπτωση της Γουέστ Χαμ είναι διαφορετική. Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε έναν πολύτιμο βαθμό και αν επικρατήσει της Άστον Βίλα στην τελευταία αγωνιστική, θα φτάσει στον 4ο τίτλο της την τελευταία πενταετία!

Δημήτρης Μανάκος