Γιούργκεν Κλοπ: Ο άνθρωπος που κάνει τη Λίβερπουλ... εθισμένη στους τίτλους (pics)

Ταίριαξε από την πρώτη στιγμή. Ήξερε ακριβώς τι ήθελε να κάνει και μέχρι που να φτάσει αυτό τον σύλλογο. Και τώρα, απολαμβάνει τους καρπούς της δουλειάς του και των κόπων όλων των παικτών του. Ο Γιούργκεν Κλοπ γράφει τη δική του ιστορία στον πάγκο της Λίβερπουλ κατακτώντας και το πρώτο Κύπελλο Αγγλίας για το κλαμπ μετά από 16 χρόνια...  



Γιούργκεν Κλοπ: Ο άνθρωπος που κάνει τη Λίβερπουλ... εθισμένη στους τίτλους (pics)

Το 2019 οδήγησε τους «κόκκινους» στο πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο έπειτα από 14 χρόνια. Το πρώτο μετά το έπος της Πόλης επί Ράφα Μπενίτεθ.

Το 2020 οδήγησε τους «κόκκινους» στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 30 ολόκληρα χρόνια! Μια ολόκληρη γενιά δεν είχε δει ποτέ πρωταθλήτρια τη Λίβερπουλ και το έκανε εν μέσω... κορονοϊού. Ακόμα και η πανδημία και η παύση της ανθρώπινης ζωής όπως την ξέραμε, δεν θα σταματούσε την ομάδα.

Παίρνει το Super Cup Ευρώπης, παίρνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, παίρνει φέτος το Λιγκ Καπ και τώρα επιστρέφοντας στο «Γουέμπλεϊ» παίρνει και το πρώτο Κύπελλο μετά το 2006. Και έχει ακόμα... δρόμο η σεζόν, καθώς σε 15 μέρες μπορεί αυτός ο σύλλογος να έχει κατακτήσει το ονειρικό quadruple.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Λίβερπουλ που κατακτά πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό Super Cup, Λιγκ Καπ και FA Cup, αφού κανείς άλλος δεν είχε πάρει όλους αυτούς τους ξεχωριστούς τίτλους.

Σε 7 σεζόν στον πάγκο των «κόκκινων», έχει πανηγυρίσει 6 τρόπαια και θα γίνουν είτε 8, είτε 7, είτε θα παραμείνουν ως έχουν αυτή τη στιγμή.

Όπως θα παραμείνει και ο Kloppo στη θέση του, τουλάχιστον μέχρι το 2026, όπως αποφάσισε με την ανανέωση του συμβολαίου του, δίχως καν να πάρει ούτε ευρώ παραπάνω στον μισθό του. Ήθελε να μείνει εκεί που τον αγαπούν και που δουλεύει όντας ευτυχισμένος με το επιτελείο και τους παίκτες του. Όχι να πάρει αύξηση. Ήθελε να ξέρει ότι το μέλλον του είναι σε αυτό το κλαμπ. Στο «Άνφιλντ». Με αυτό τον κόσμο.

Το επίτευγμά του με όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει στη Λίβερπουλ, «ματσάρεται» μονάχα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όσον αφορά στους προπονητές που έχουν πετύχει τόσα πολλά με έναν αγγλικό σύλλογο. Ουδείς άλλος έχει να επιδείξει τέτοιες διακρίσεις μονάχα σε μια ομάδα. Και ο Κλοπ το έκανε. Και μπαίνει στην ίδια κουβέντα με τον Σκωτσέζο πρώην τεχνικό.

Εκείνον που είχε βάλει στόχο... ζωής να ρίξει τη Λίβερπουλ από τον γαμ^#%#%# θρόνο της και τώρα τη βλέπει να κυριαρχεί... σχεδόν παντού. Ή τέλος πάντων να είναι το ένα από τα δυο αφεντικά της Αγγλίας, μαζί με την Μάντσεστερ Σίτι. Δηλαδή, ο χειρότερος ποδοσφαιρικός εφιάλτης του Σερ Άλεξ για την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ...

«Είναι τρελό όλο αυτό που ζούμε φέτος, αλλά ας δούμε που θα μας βγάλει... Ας το ζήσουμε. Είμαστε mentality monsters» είπε ο Γερμανός προπονητής που επίσης έγινε ο δεύτερος μετά τον σπουδαίο, Μπομπ Πέισλι, ο οποίος καθοδηγεί την ομάδα του λιμανιού σε τέσσερις τελικούς εγχώριων διοργανώσεων...

Και... έπειτα συνέχεια. Για μερικά χρόνια ακόμα. Με τον Κλοπ να έχει στο μυαλό του την απόλυτη κυριαρχία. Και την επαναφορά της Λίβερπουλ στον θρόνο της.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης