Ντε Μπρόινε: Το 3ο ταχύτερο χατ-τρικ από την πρώτη σέντρα του ματς (vid)

Την κορυφή του Σαντιό Μανέ κανείς δεν έχει καταφέρει να την κυριεύσει, ωστόσο, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει πλέον το 3ο ταχύτερο χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ από την πρώτη σέντρα της αναμέτρησης, μετά τα γκολ που πέτυχε στο 5-1 της Σίτι επί της Γουλβς στο «Μολινό».  



Ντε Μπρόινε: Το 3ο ταχύτερο χατ-τρικ από την πρώτη σέντρα του ματς (vid)

Ο Βέλγος «μαέστρος» πήρε την μπαγκέτα του και έφτιαξε τη νέα... αρμονία της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο παιχνίδι με τους «λύκους», επαναφέροντας τους «πολίτες» στο +3 από τη Λίβερπουλ στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Χατ-τρικ σε 24', τρία γκολ με το αριστερό, ένα με το δεξί, πανεύκολο πέρασμα των πρωτοπόρων από την έδρα της ομάδας του Λάζε και απόλυτο αφεντικό για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο χρόνος που χρειάστηκε ο Ντε Μπρόινε για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα τρεις φορές (κάνοντας και το καρέ στο δεύτερο ημίχρονο), κατέστησε το χατ-τρικ του στην 3η θέση των ταχύτερων από την έναρξη της αναμέτρησης στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ασφαλώς κορυφαίος σε αυτό είναι ο Σαντιό Μανέ που πριν από μερικά χρόνια με τη φανέλα της Σαουθάμπτον είχε χρειαστεί μονάχα 16' σε ματς απέναντι στην Άστον Βίλα (Μάιος του 2015), ενώ, ο δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Ντουάιτ Γιορκ που είχε πετύχει τρία τέρματα σε 22' σε παιχνίδι με αντίπαλο την Άρσεναλ τον Φεβρουάριο του 2001.

Σημειώνεται επιπλέον ότι ο KdB έφτασε στα 84 γκολ και έχει 116 ασίστ με τη φανέλα της Σίτι, με συμμετοχή ακριβώς σε 200 τέρματα σε 305 εμφανίσεις με τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ, διανύοντας την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της θητείας του στο κλαμπ, αφού έχει σκοράρει 17 φορές! 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης