Από τα 180 εκατ. για Κέιν στα 60 για Χάαλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να είναι ευχαριστημένη!

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ και αποδείχθηκε πως έκανε πολύ σωστή δουλειά όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από το κυνήγι του Χάρι Κέιν το περασμένο καλοκαίρι, με τον Νορβηγό επιθετικό να είναι ακριβώς αυτός που χρειάζεται για να ακολουθήσει την κληρονομιά του Σέρχιο Αγουέρο.



Από τα 180 εκατ. για Κέιν στα 60 για Χάαλαντ, η Μάντσεστερ Σίτι πρέπει να είναι ευχαριστημένη!

Το καλοκαίρι του 2021, ο Σέρχιο Κουν Αγουέρο αποχωρεί έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας στο Έτιχαντ, έχοντας κατακτήσει πολλά τρόπαια με την Μάντσεστερ Σίτι, ανάμεσά τους και 5 πρωταθλήματα. Μετά από 390 εμφανίσεις και 260 γκολ είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην Βαρκελώνη για χάρη των «μπλαουγκράνα», αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην θέση του.

Έκτοτε, οι «πολίτες» δεν έχουν βρει τον ιδανικό παίκτη για να μπει στα παπούτσια του Αργεντινού σταρ. Όλα αυτά μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (10/05). Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έπεισε τον Έρλινγκ Χάαλαντ να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό των «Πρωταθλητών Αγγλίας» και πλέον ο Νορβηγός είναι έτοιμος να σπάσει τα κοντέρ.

Για μόλις 60 εκατ. ευρώ, 15 λιγότερα από την ρήτρα του παίκτη, η Μάντσεστερ Σίτι έκλεισε έναν παίκτη που… θα βγάλει τα λεφτά σου αμέσως. Ο θηριώδης επιθετικός είναι μόλις 21 ετών, έρχεται από τρομερές χρονιές σε Γερμανία και Ευρώπη με την Ντόρτμουντ και μόνο από άποψης μάρκετινγκ, ήδη θεωρείται μία καλή μεταγραφή για τους «πολίτες».

Ακόμη και οι υψηλές αποδοχές του, που θα βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτές του Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν αποτελούν πρόβλημα μιας και τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ διαφορετικά αν η Σίτι είχε επιμείνει το περασμένο καλοκαίρι για την μεταγραφή του Χάρι Κέιν.

Ο Άγγλος επιθετικός μπορεί να γνωρίζει την Πρέμιερ Λιγκ καλύτερα από τον καθένα, ωστόσο, τα 180 εκατ. που ζητούσε η Τότεναμ ήταν απαγορευτικά για έναν παίκτη που σε δύο χρόνια θα πατήσει τα 30 του έτη. Στο Έτιχαντ γνώριζαν πως ο Κέιν θα ήταν απλώς μία μεταγραφή που θα έμενε μέχρι το τέλος της καριέρας του στην ομάδα ενώ αντίθετα, ο Χάαλαντ μπορεί να αποχωρήσει ανά πάσα στιγμή.

Ο Νορβηγός είναι μόλις 21 ετών και η μεταπωλητική του αξία θα είναι στα ύψη εφόσον εγκλιματιστεί και ξεκινήσει να «ματώνει» τα αντίπαλα δίχτυα. Η Σίτι γνώριζε πως δεν παίρνει κανένα ρίσκο αλλά έναν δοκιμασμένο παίκτη σε καλή ηλικία, τιμή και ευκαιρία.

Μπορεί να αποδειχθεί ένας μέτριος επιθετικός ή ο άνθρωπος που θα κάνει τους φίλους της ομάδας να ξεχάσουν τον Αγουέρο. Ό,τι και να συμβεί, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έριξε την «βόμβα» και μήνες πριν καν αγωνιστεί ο Χάαλαντ στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ήδη προκαλέσει φόβο στους αντιπάλους του.

Στράτος Μαρίνος