Εγκρίθηκαν οι αλλαγές: Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA για την τελική διαμόρφωση του Champions League από το 2024-25!

Επίσημος είναι πλέον ο νέος τρόπος διεξαγωγής του Champions League από τη σεζόν του 2024-25 και έπειτα, με την UEFA να συνεδριάζει στην Βιέννη και να αυξάνει τον αριθμό των αναμετρήσεων των ομίλων σε 8, με τις ομάδες που δεν αναδεικνύονται πρώτες να αναμετρώνται μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης!



Εγκρίθηκαν οι αλλαγές: Η επίσημη ανακοίνωση της UEFA για την τελική διαμόρφωση του Champions League από το 2024-25!

Γνωστές έκανε τις μεγάλες αλλαγές στο φορμάτ του Champions League, η UEFA, κάτι που θα ισχύσει από το 2024/25.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Λαμβάνοντας τον συνολικό αριθμό των ομάδων από 32 σε 36 στο UEFA Champions League, η μεγαλύτερη αλλαγή θα δει τη μετατροπή από την παραδοσιακή φάση των ομίλων σε μια ενιαία φάση πρωταθλήματος συμπεριλαμβανομένων όλων των ομάδων που συμμετέχουν.

Κάθε σύλλογος θα έχει πλέον εγγυημένα τουλάχιστον 8 αγώνες της φάσης του πρωταθλήματος έναντι 8 διαφορετικών αντιπάλων (τέσσερις εντός έδρας, τέσσερις εκτός έδρας) αντί για τους προηγούμενους έξι αγώνες εναντίον τριών ομάδων, που παίζονται εντός και εκτός έδρας.

Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος θα προκριθούν αυτόματα για τη φάση των νοκ άουτ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν από την ένατη έως την 24η θέση θα αγωνιστούν σε πλέι οφ δύο σκελών για να εξασφαλίσουν την πορεία τους στους 16 τελευταίους της διοργάνωσης.

Παρόμοιες αλλαγές μορφής θα εφαρμοστούν επίσης στο UEFA Europa League (8 αγώνες στη φάση του πρωταθλήματος) και στο UEFA Europa Conference League (6 αγώνες στη φάση του πρωταθλήματος) και αμφότερα θα περιλαμβάνουν επίσης 36 ομάδες στη φάση του πρωταθλήματος».

 

Δημήτρης Μανάκος