Τα γκολ που «αγοράζει» η Σίτι με τα 75 εκατ.ευρώ για τον Χάαλαντ (vids)

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ φαίνεται πως έχει μπει σε τροχιά... μετακόμισης προς το Μάντσεστερ για το καλοκαίρι, θα βάλει τη γαλάζια φανέλα, θα κάνει τον Πεπ Γκουαρδιόλα να χαμογελάει πλατιά και ο Νορβηγός στράικερ θα φροντίσει να μεταφέρει όλα τα γκολ του στο Etihad και τις έδρες των αντιπάλων της Σίτι.  



Τα γκολ που «αγοράζει» η Σίτι με τα 75 εκατ.ευρώ για τον Χάαλαντ (vids)

Οι «πολίτες» φέρονται να έχουν φτάσει σε τόσο προχωρημένο σημείο την υπόθεση, που ο Χάαλαντ λέγεται ότι έχει περάσει ήδη τις ιατρικές εξετάσεις από το απόγευμα της Δευτέρας με ταξίδι – αστραπή στις Βρυξέλλες.

Η ρήτρα των 75 εκατ.ευρώ θα ενεργοποιηθεί από τον σύλλογο του Μάντσεστερ το προσεχές διάστημα και η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο... λίγο μικρότερο από αυτό του Κέβιν Ντε Μπρόινε και θα έχει λαμβάνειν περί τις 360.000 λίρες εβδομαδιαίως.

Με αυτή τη μεταγραφή στην Μάντσεστερ Σίτι ευελπιστούν να βρει η ομάδα τα γκολ που στερήθηκε από την έλλειψη ενός στράικερ τη φετινή σεζόν, άσχετα από την πορεία προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Το «βαρύ πυροβολικό» της επίθεσης της Ντόρτμουντ από τον χειμώνα του 2020, όταν και μετακινήθηκε στο Signal Iduna Park από την Ζάλτσμπουργκ, έχει πετύχει 66 τέρματα σε 61 εμφανίσεις και έχει και 15 ασίστ στην Bundesliga.

Επιπλέον, σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο πρώτος σκόρερ στο τμήμα των αστέρων ηλικίας κ-21, μετρώντας 23 γκολ, έναντι του Μπαπέ (21).

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν ο ταχύτερος που έφτασε στα 20 γκολ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ταχύτερος που έφτασε να έχει σκοράρει σε πέντε διαδοχικά παιχνίδια του τουρνουά, ο πρώτος που έκανε το 25 γκολ/25 εμφανίσεις στην Bundesliga και ο νεότερος που έπιασε και την 50άρα των τερμάτων στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο Γκουαρδιόλα θα ελπίζει όλα αυτά να ήταν ένα... ζέσταμα για τον νεαρό επιθετικό που μετράει μόλις 2,5 χρόνια παρουσίας στο υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Και ναι μπορεί να έκανε το «μπαμ» με την Ζάλτσμπουργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, μετακομίζοντας στην Βεστφαλία άρχισε να αισθάνεται (;) την πίεση σε πολύ μεγαλύτερη διάρκεια και σε πολύ ανώτερα level...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης