Πλησιάζει στο Champions League και στον… Τίλεμανς η Άρσεναλ, μένει και ο Ελνένι!

Ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση της 4ης θέσης και στην επιστροφή στο Champions League βρίσκεται η Άρσεναλ, πράγμα που την κάνει να αισθάνεται και πλησιέστερα στον Γιούρι Τίλεμανς, που δεδομένα αποχωρεί από την Λέστερ. Παράλληλα, οι «κανονιέρηδες» σκοπεύουν να ανταμείψουν τον Μοχάμεντ Ελνένι για τις τελευταίες του εμφανίσεις, προσφέροντάς του νέο διετές συμβόλαιο!



Πλησιάζει στο Champions League και στον… Τίλεμανς η Άρσεναλ, μένει και ο Ελνένι!

Μπορεί η Λέστερ να έφτασε μέχρι και τα ημιτελικά του Europa Conference League, έχοντας ως βασικό τον Γιούρι Τίλεμανς, όμως ο Βέλγος έχει εκφράσει στις «αλεπούδες» την επιθυμία του να αποχωρήσει από το «Κινγκ Πάουερ» και να πάρει μεταγραφή σε έναν σύλλογο που θα βρίσκεται στο Champions League.

Το ερώτημα είναι αν θα ήθελε να παραμείνει στην Premier League. Διότι τα τελευταία δημοσιεύματα επισημαίνουν πως ο Βέλγος θέλει να συνεχίσει στο «Νησί» και θα ήθελε να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του Μικέλ Αρτέτα, τον οποίο έχει σε τεράστια εκτίμηση.

Παράλληλα, η Άρσεναλ θα ήθελε να τον εντάξει στο ρόστερ της και κομβικό ρόλο στην τελική απόφαση από αμφότερες τις πλευρές, θα διαδραματίσει το αν οι «κανονιέρηδες» θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο Champions League μετά από έξι σεζόν.

Διότι αν το κάνουν, τότε θα μπορούν να διαθέσουν 40 εκατομμύρια για να αποσπάσουν την υπογραφή του Γιούρι Τίλεμανς και να τον κάνουν να δελεαστεί να μετακομίσει στο Βόρειο Λονδίνο, αντί να φύγει για την Μαδρίτης, μιας και η Ρεάλ εξετάζει επίσης την περίπτωσή του, αλλά δεν… καίγεται.

Την ίδια ώρα, η διοίκηση των Λονδρέζων θέλει να διατηρήσει στην ομάδα τον Μοχάμεντ Ελνένι. Ο Αιγύπτιος έμοιαζε… φευγάτος μέχρι να τραυματιστεί ο Τόμας Πάρτεϊ, αλλά οι τέσσερις εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει απέναντι σε Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γουέστ Χαμ και Λιντς είναι εξαιρετικές.

Δεν έχει χάσει με τον Γκρανίτ Τσάκα δίπλα του από το 2016 και μετά και αν η Άρσεναλ επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ελνένι θα έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να παραμείνει, οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα και το μόνο που απομένει είναι να γίνει γνωστό αν το συμβόλαιο που του έχει προταθεί θα έχει ισχύ δύο ετών ή ενός με την δυνατότητα ανανέωσης για 365 ημέρες ακόμη.

Ό,τι δηλαδή συζητήθηκε και με την πλευρά του Αλεξάντερ Λακαζέτ αλλά ο Γάλλος αρνήθηκε, αποτελώντας σχεδόν… ξένο σώμα, με τον Έντι Ενκέτια να υπολογίζεται για βασικός στα εναπομείναντα τρία ματς μέχρι και το τέλος της χρονιάς!

Δημήτρης Μανάκος