Από την απόρριψη της Πρέμιερ, στη Βιγιαρεάλ που έκανε την πόλη της να καμαρώνει

Η Βιγιαρεάλ αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο φετινό UEFA Champions League και η επιτυχία αυτή προκύπτει μέσα από τον «τελειωμένο» πρώην προπονητή της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι και οκτώ ποδοσφαιριστές που δεν… ενθουσίασαν με τις εμφανίσεις τους στο πέρασμά τους από την Premier League.   



Από την απόρριψη της Πρέμιερ, στη Βιγιαρεάλ που έκανε την πόλη της να καμαρώνει

Το ποδόσφαιρο είναι «μαγικό» διότι πολλές φορές είναι απρόβλεπτο και ομάδες όπως η Βιγιαρεάλ που βρίσκεται σε μία μικρή πόλη που κατοικούν περίπου 50.000 άνθρωποι, μπορεί να ελπίζει και να ονειρεύεται για το… άπιαστο. 

Η φετινή της πορεία στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μπορεί να παρομοιαστεί σαν ένα παραμύθι, με ήρωες τους πρώην ποδοσφαιριστές του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα, οι Άρναουτ Ντανζούμα (Μπόρνμουθ), Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ), Χουάν Φόιθ (Τότεναμ), Σερζ Οριέ (Τότεναμ), Βιθέντε Ιμπόρα (Λέστερ), Φρανσίς Κοκλέν (Άρσεναλ), Ετιέν Καπού (Γουότφροντ και Τότεναμ) και Αλμπέρτο Μορένο (Λίβερπουλ) είναι οκτώ από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που έβαλαν το «λιθαράκι» τους για να φτάσουν οι «groguets» μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. 

Μάλιστα, πέντε εξ αυτών κατέκτησαν και το Europa League την προηγούμενη χρονιά απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. 

Φυσικά αυτός που έχει κλέψει τις εντυπώσεις είναι ο «DanjuMAGIC», ο οποίος μεταγράφηκε από τα «κεράσια» το περασμένο καλοκαίρι έναντι 23,5 εκατομμυρίων ευρώ και μετράει 16 γκολ και τέσσερις ασίστ σε 34 συμμετοχές με την κίτρινη φανέλα. 

Και οι δύο Γάλλοι μέσοι, Καπού και Κοκλέν πραγματοποιούν εξίσου καλή σεζόν με πέντε γκολ και επτά ασίστ συνολικά.

Ίσως, χάρη στον Ισπανό πρώην τεχνικό των «κανονιέρηδων» αυτοί οι ποδοσφαιριστές να έχουν βρει την «Ιθάκη» τους στην Βιγιαρεάλ, αποδεικνύοντας πως υπάρχει… ζωή και εκτός «Νησιού» ακόμα και αν δεν φανούν αντάξιοι των προσδοκιών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. 

Φοίβος Πεφάνης