Λίβερπουλ: Τρία χρόνια από την βραδιά που το «Άνφιλντ» μάγεψε όλο το ποδόσφαιρο και ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα (vids)

Αν ρωτήσει κανείς τους παίκτες της Μπαρτσελόνα για ό,τι συνέβη εκείνη τη βραδιά, ίσως ακόμα και σήμερα να μην έχουν ορθή αιτιολογία για την συντριβή τους. Αν ρωτήσεις και τους παίκτες της Λίβερπουλ, μάλλον θα ισχύει το ίδιο. Τρία χρόνια πέρασαν από τη νύχτα που το «Άνφιλντ» έκανε τα δικά του και όσοι έζησαν ή παρακολούθησαν εκείνο τον ημιτελικό (4-0), ακόμα... προσπαθούν να συνέλθουν.  



Λίβερπουλ: Τρία χρόνια από την βραδιά που το «Άνφιλντ» μάγεψε όλο το ποδόσφαιρο και ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα (vids)

Άλλοι θα θυμούνται τα γκολ του Οριγκί. Άλλοι το πανέξυπνο, ταχύτατο και... εμπνευσμένο από μια ανώτερη ποδοσφαιρική δύναμη, κόρνερ του Αλεξάντερ – Άρνολντ. Άλλοι την είσοδο του Τζίνι Βαϊνάλντουμ που πέτυχε δυο γκολ σε ελάχιστα λεπτά και έφερε τα πάνω – κάτω.

Άλλοι τον απίστευτο ήχο του «Άνφιλντ» ακριβώς μετά το δεύτερο γκολ, όταν η Λίβερπουλ ανακτά ξανά την κατοχή της μπάλας και επιτίθεται για να βρει και το τρίτο τέρμα ώστε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα...

Το 3-0 του «Καμπ Νόου» με το μαγικό φάουλ του Λιονέλ Μέσι, αλλά και με την τεράστια χαμένη ευκαιρία για το τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, ίσως να μην άφηνε καμία ελπίδα στη Λίβερπουλ ενόψει του επαναληπτικού. Και κάπου εκεί ήταν που η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέδειξε προς όλους πως κανείς ποτέ δεν είναι τελειωμένος στο ποδόσφαιρο. Και πως το «Άνφιλντ»... κάνει τα δικά του.

Όπως έχει πολλάκις σχολιαστεί και αναφερθεί από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, «η εστία μπροστά από το Kop είναι σαν να ρουφάει από μόνη της τη μπάλα προς τα δίχτυα, λόγω της υπερφυσικής δύναμης του κόσμου. Είναι σαν να... υπάρχει μαγνήτης εκεί. Δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει στο γήπεδο αυτό κάτι τέτοιες βραδιές...».

Τα υπόλοιπα από τη μαγική ανατροπή, τη μοναδική στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ σε νοκ-άουτ έπειτα από ήττα με σκορ 3-0 στο πρώτο ματς, στο παρακάτω βίντεο. Δεν χρειάζονται πολλές λέξεις για να περιγράψουν εκείνη τη νύχτα της 7ης του Μάη του 2019.

Στο δρόμο προς την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου στη Μαδρίτη, εκείνη η Λίβερπουλ, με όλους αγκαλιασμένους μπροστά στο Kop στο φινάλε και με το «You 'll never walk alone» να διαπερνά την ραχοκοκκαλιά του καθενός, το ματς με την Μπαρτσελόνα έγραψε τη δική του ιστορία.

Ανεξήγητο; Αδύνατο που έγινε δυνατό; Μάθημα... ζωής μέσω του ποδοσφαίρου για όσα μπορεί να πετύχει κάποιος αν το πιστέψει; Ό,πως κι αν το πείτε, ήταν απολαυστικό...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης