Ταβερνίερ: Φουλ μπακ στα χαρτιά, σκόρερ... στο γήπεδο και στην ψυχή (vid)

Γκολ και απέναντι στην Λειψία. Τεράστια συνεισφορά στη μεγάλη πορεία προς τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τζέιμς Ταβερνίερ έχει συνηθίσει την Ρέιντζερς στο σκοράρισμα, όμως, θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος πως... δεν πρόκειται για επιθετικό. Δεν είναι η δουλειά του το γκολ. Δεν το... δηλώνει στο δελτίο του. Όμως, το έχει στην ψυχή του!  



Ταβερνίερ: Φουλ μπακ στα χαρτιά, σκόρερ... στο γήπεδο και στην ψυχή (vid)

Οι «διαμαρτυρόμενοι» έφτασαν στον τελικό της Σεβίλλης έχοντας γεμίσει το «Άιμπροξ» και κάνοντας το γήπεδό τους... φρούριο και παράλληλα δύναμη για το επόμενο μεγάλο βήμα.

Η ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόνκχορστ φέτος έχει φέρει τα πάνω – κάτω στο Γιουρόπα Λιγκ και το κατάφερε πετώντας εκτός διοργάνωσης και την Ντόρτμουντ και την Μπράγκα και τώρα τη Λειψία για να βρεθεί να διεκδικήσει στη Σεβίλλη το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ταβερνίερ έχει φτάσει πλέον να μετράει συμμετοχή σε 31 τέρματα σε 63 αναμετρήσεις στο τουρνουά, στο οποίο η Ρέιντζερς έφτασε μέχρι τέλους.

Είχε σκοράρει και στα δυο παιχνίδια με την Ντόρτμουντ. Είχε πετύχει γκολ και στο Βελιγράδι νωρίτερα. Βρήκε δίχτυα δυο φορές κόντρα στην Μπράγκα, χρίστηκε σκόρερ και απέναντι στην Λειψία. Είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ για τη φετινή σεζόν.

Έχει φτάσει στα 13 γκολ και τις 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Οι φετινοί αριθμοί του, πλέον, δεν αποτελούν καμία έκπληξη κι αυτό διότι το μοναδικό... διάλειμμα που είχε κάνει από το σκοράρισμα, ήταν την σεζόν 2019-2020. Τότε είχε μόλις 3 τέρματα και 16 ασίστ.

Την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 είχε 17 γκολ και 20 «σερβιρίσματα», ενώ, πέρυσι είχε φτάσει στα 19 γκολ και τις 16 ασίστ.

Σε 13 φετινά παιχνίδια στο Γιουρόπα Λιγκ, με τα 7 «χτυπήματα», έχει ξεπεράσει κάθε άλλον στράικερ.

Και κάπου εδώ να πούμε ότι είναι ΦΟΥΛ ΜΠΑΚ. Δηλαδή, συγκαταλέγεται στους ΑΜΥΝΤΙΚΟΥΣ.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης